Германската компания Porsche сериозна обмисля разработването на електрическа версия на

...
Германската компания Porsche сериозна обмисля разработването на електрическа версия на
Коментари Харесай

Невероятно: Електрическо Porsche 911?

Германската компания Porsche сериозна обмисля създаването на електрическа версия на водещия си състезателен автомобил 911. Такива заключения навежда едно изявление с основния дизайнер на марката, обещано за autocar.co.uk.

По-рано тази година марката разгласи, че не бърза да електрифицира най-емблематичния си модел, защото това може да се окаже неуспех, защото колата ще би трябвало да резервира класическите си характерности.

Говорим, несъмнено, за мотор на задния мост. Поради тази причина производителят до неотдавна не планираше да преобразува 911 на електрическа двигателна сила най-малко през идващите 10 години.

Въпреки това, ръководителят на дизайна Майкъл Мауер е убеден, че всички проблеми могат елементарно да бъдат заобиколени. Както отбелязава той и тази смяна ще разбуни духовете, само че за малко. Той напомни времето, когато почитателите бяха гневни за прехода на 911 от въздушно изстудяване към водно и по-късно инсталирането на турбокомпресор

По отношение на дизайна обаче, електрическото 911 ще даде на дизайнерите цялостна независимост на волята и творчеството. И публицистите от autocar одобриха тези думи като известие за създаването на „ зелена “ версия на спортното купе, което обаче към момента не е доказано от никой от формалните лица.

А дали пазарът е подготвен да посрещне такава кола също е огромен въпрос, тъй като в този момент моделът се свързва най-вече с опозитен шестцилиндров мотор, ситуиран даже не в центъра на колата, а откъм гърба, на задната ос. И в случай че със семейство 718 няма проблеми с местоположението на електрическия тракт, то в тази ситуация с флагмана има съществени опасности да се наруши салдото на структурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР