Германската компания Mercedes-Benz вече няма да си сътрудничи с руската

...
Германската компания Mercedes-Benz вече няма да си сътрудничи с руската
Коментари Харесай

Mercedes спря производството на автомобили съвместно с руската ГАЗ

Германската компания Mercedes-Benz към този момент няма да си сътрудничи с съветската GAZ Group и ще спре продажбата на търговски транспортни средства Sprinter Classic на съветския пазар. Тази информация беше обявена от пресслужбите на двата концерна.

Решението за евакуиране на Sprinter Classic от производството се дължи на две аргументи: остарялостта на модела и неговата некомпетентност на актуалните условия на купувачите, както и намаляването на предлаганата гама леките търговски транспортни средства на марката в Русия.

" Съвместният план с Daimler в действителност е приключен. Резултатите от това съдействие, при което GAZ и Ярославският цех за мотори (част от групата GAZ - бел. ред.) са удостоверили, че са достигнали равнището на най-хубавите стандарти в международната автомобилна промишленост, мъчно могат да бъдат преоценени, обявиха от GAZ Group,цитирани от yandex.ru.
 Стартира производството на коли Mercedes в Русия
Стартира производството на коли Mercedes в Русия

Компанията предизвести, че няма да има понижение на цените спрямо импортираните модели

Тези, които към този момент са закупили и имат Mercedes-Benz Sprinter Classic, няма да бъдат наранени от тази вест. Гаранционната и настоящата сервизна поддръжка за всички транспортни средства на марката, продавани в Русия, ще продължат да се дават в цялостен размер.

" Компанията остава вярна на дълготрайния си ангажимент към клиентите и ще продължи да дава на притежателите на Sprinter гаранцонно обслужване, елементи и сервиз ", сподели Ларс Паули, шеф продажби и маркетинг на Mercedes-Benz Vans.

Така на съветския пазар остават единствено три леки търговски автомобила Mercedes-Benz - Sprinter, V-Class и Vito, въз основата на които в страната се сглобяват коли за спешна помощ, микробуси, бронирани транспортни средства и доста други модификации със особено предопределение.
 Volkswagen се принуждава да спре производството си в Русия
Volkswagen се принуждава да спре производството си в Русия

Компанията изпитва усложнения с доставките от Европа

Договорът сред GAZ Group и Daimler за произвеждане на лекотоварни коли Mercedes в автомобилния цех в гр. Горки бе подписан в края на 2011 година Планираше се да се влагат над 190 милиона евро в организирането на производството на модела Mercedes-Benz Sprinter. Производство с цялостен цикъл започва през 2013 година, като плановият потенциал на линията е до 25 хиляди автомобила годишно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР