Германската компания МД Електроник ГмбХ вече е одобрена за сертификат

...
Германската компания МД Електроник ГмбХ вече е одобрена за сертификат
Коментари Харесай

Германската компания МД Електроник ГмбХ ще има завод във Враца

Германската компания " МД Електроник ГмбХ " към този момент е утвърдена за документ клас А от Българската Агенция за Инвестиции. Това е следващата стъпка към създаване на цех за автомобилни кабели във Враца. Фирмата към този момент е внесла своите документи за капиталов интерес в Община Враца. Самата инвестиция е за близо 22 000 000 лева Освен градеж на цех, са планувани цялостното му съоръжение с машини от най-ново потомство. Обучение на чиновници, в това число подготовка и преквалификация.
На постоянната сесия на Общинския съвет през декември се чака да бъде утвърден договорът за продажба на близо 80 декара сред кв. “Сениче” и кв. “Кулата”. Самият контракт ще бъде подписан в първите дни на януари 2019, когато и представители на компанията ще дадат конференция във Враца.
Какво знаем за МД Електроник от извършените близо 10 срещи през тази година?
Произвеждат автомобилни кабели за транспорт на информация. Работят на 3 континента. В първата фаза от плана си ще наемат най-малко 300 души, като са планували и разширение до 1000 души. Техният бизнес изисква повече хора, само че разширението зависи основно от трудовия пазар в нашия район. Ако има можещи и искащи да работят хора – те ще се разрастват.
" Моето персонално очакване, е че МД Електроник ще даде начален подтик за развиване на доста спомагателни дребни бизнеси, които ще допълват и подкрепят тяхната активност. Ще даде убеденост и на други по-големите вложители, които към момента се двоумят дали да дойдат в нашия град. Това пък ще форсира основаването на нова съвременна индустриална зона. Щe върнат доста от работещите в прилежащите обитаеми места врачани в родния град, което ще им спести пътуванията и ще им даде повече пълноценно време в персоналния живот – семейство, другари, занимания ", написа в блога си кметът Калин Каменов. " Вярвам, че с тази инвестиция животът във Враца ще стане по-добър ", пожела си градоначалникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР