Германската компания Leoni ще инвестира в региона на Плевен 32

...
Германската компания Leoni ще инвестира в региона на Плевен 32
Коментари Харесай

Инвестиция на германска компания разкрива 2000 работни места в Плевен

Германската компания Leoni ще влага в района на Плевен 32 млн. евро в ново индустриално дружество и ще разкрие над 2000 нови работни места.

Ралф Зингман, началник на заводите на компанията за Европа връчи през днешния ден на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев формалното решение на Борда на шефовете на концерна за пускане на плана в България. Той изрази вяра още тази година да стартират поетапното разкриване на индустриалните мощности. На събитието за оповестяване старта на плана участва и регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров, изпълнителният шеф на Българска организация за вложения Стамен Янев и други, оповестиха от пресцентъра на икономическото ведомство.

„ В Министерството на стопанската система работим от повече от една година по реализирането на този план и се веселя, че към този момент публично можем да обявим тази положителна вест за района “, сподели Александър Манолев. По думите му през този интервал администрацията е дала отговор на потребностите на вложителя, включително са направени и законодателни промени, с цел да може да започва тяхното произвеждане. „ Нещо, което се случи в къси периоди и за което имахме цялостна политическа поддръжка в Народното събрание, за което желая да благодаря на всички парламентарни групи “, акцентира икономическият заместник-министър.

Манолев означи и че икономическите ни връзки с Германия се развиват все по-добре, а единствено за седмица две огромни вести за немски вложения притеглят публичното внимание – преди дни бе намерено предприятието на „ Мултивак “ в Божурище, а през днешния ден се анонсира строителството на нова фабрика с немско присъединяване. „ През 2017 година постигнахме и връх в историята на търговско-икономическите ни връзки и преминахме цифрата от 7,2 милиарда евро двустранен стокообмен “, добави Александър Манолев.

„ Това е най-голяма задгранична инвестиция за последните 10 година в нашия район “, заяви регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров. Той акцентира, от особена значимост повече вложители да се насочват към района на Северна България е безапелационния ангажимент на държавното управление за завършването на Автомагистрала „ Хемус “. Според него тази инвестиция и предстоящото откриване на толкоз нови работни ще даде нов подтик на районната стопанска система.

Ралф Зингман изясни, че от Leoni плануват да влагат 16 млн. евро в строителство и 16 млн. евро в машини и съоръжение. „ Избрахме Плевен след детайлно изследване на района “, сподели още той. Предприятието в България се чака да извършва поръчките на немски клиент от автомобилния бранш. Разчетите на компанията са да започват произвеждане до края на тази година и поетапно да застрояват нови площи и да усилват потенциала и наетите лица, до постигане на цялостен размер през 2020 година Правен е разбор и на конкурентни местоположения за този план, измежду които Сърбия, Украйна и Македония, само че компанията е предпочела България, стана ясно от неговото изявление.

Leoni е световен снабдител на артикули, решения и услуги за ръководство на силата и данните в автомобилния бранш и други промишлености. Компанията е най-големият снабдител за автомобилната промишленост в своята област за Европа. Групата на фирмите, регистрирани на немския показател MDAX, наброява над 87 000 чиновници в 31 страни и осъществя консолидирани продажби от 4,9 милиарда евро през 2017 година Най-голямата група клиенти на Leoni се състои от световната промишленост за доставка на коли, товарни коли и съставни елементи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР