Германската компания Kostal откри в Пазарджик завод за производство на

...
Германската компания Kostal откри в Пазарджик завод за производство на
Коментари Харесай

Германската "Костал" откри нова база в Пазарджик с 1200 работни места

Германската компания Kostal откри в Пазарджик цех за произвеждане на автомобилни елементи с нови 1200 работни места.

Амбицията на вложителя е до 2020 година във всички индустриални бази в Пазарджик броят на чиновниците да доближи 4000 от общо 17 хиляди чиновници на компанията по света.

" Костал България Аутомотив " работи в България от 2016 година и създава електронни и мехатронни съставни елементи за автомобилната промишленост. В България се създават съставни елементи за повече от 5 милиона коли по целия свят.

На церемонията участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът (2012 - 2017) Росен Плевнелиев, кметът на Пазарджик Тодор Попов.

" Дълги години се говореше за ниска подготовка и ниско образование - факт е, че се откриват нови фабрики - в Кърджали, Русе, Шумен. Така, че благодаря на служащите за техния труд. Когато цифрите и обстоятелствата приказват - по-добре да замълчат нашите съперници ", сподели министър-председателят, представен от пресслужбата си. Машиностроенето дава към 25 до 30 % от брутния вътрешен артикул и по тази причина редом с развиването на заводите би трябвало да се приготви и транспортна инфраструктура, " с цел да не се задъха и колабира транспортният проект на градовете ", добави министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР