Германската компания Eberspächer, която построи завод за нагреватели за електромобили

...
Германската компания Eberspächer, която построи завод за нагреватели за електромобили
Коментари Харесай

Германската Eberspächer продаде току-що построения си завод в Русе

Германската компания Eberspächer, която построи цех за нагреватели за електрически автомобили в Русе, продаде първата си и единствена фабрика у нас. Новината беше оповестена от представител на основана в град Еслинген компания, представен от немското издание. Новият притежател е австрийската GG Group, само че към момента не е ясно дали местата на стоте наети служащи ще бъдат непокътнати.

Информация за цената на договорката не е предоставена. В края на ноември Money.bg се свърза със притежателите на завода с предложение за изявление по отношение на развиването на техния бизнес у нас, само че те отклониха тогава поканата за предстоящ и неустановен интервал във времето.
 Eberspacher, която ще строи цех за нагреватели за електрически автомобили в Русе, разкрива още 100 нови работни места
Компанията, която ще строи цех за нагреватели за електрически автомобили в Русе, разкрива още 100 нови работни места

Строителството на фабриката е палнирано за месец март

Каква е повода за продажбата?

Източници на Money.bg, осведомени със договорката, разясниха, че повода за продажбата на русенския цех е " променената икономическа обстановка ". Казано другояче, " забавянето на планувания напредък на електрическата подвижност в Европа ", съгласно формалното изказване на самите Eberspächer.

" Това значи, че размерите, планувани от нашите клиенти за високоволтови нагреватели, към този момент могат да бъдат доставени от останалите съществуващи прозиводства. "

Докато германците търсят покупател на завода си, австрийската GG Group незабавно търси фабрика за своя бизнес. След промяната на собствеността, компанията от Австрия възнамерява в Русе произвеждане на високотехнологични кабели за електрически коли. 
 Снимка 607688
Източник:

Провалените проекти

Eberspächer в действителност искаше да стартира да създава нагреватели за електрически коли в новата си фабрика в Русе при започване на тази година. През февруари 2023 година Money.bg написа за идната първа копка на новата фабрика, която се състоя през април.

Германската компания се специализира в производството на нисковолтови и високоволтови нагреватели за електрически и хибридни коли, както и за коли, задвижвани от водород. В Русе трябваше да работят две от растящите дивизии на сдружението, свързани със сглобяването на разнообразни артикули за климатизация.

" Поточният развой е автоматизиран, а самото произвеждане е безусловно чисто и се прави в условия на свръхналягане ", прецизираха тогава от Eberspächer.

Германската компания се развива в над 80 местоположения по целия свят и създава нагреватели за едни от най-емблематичните модели на автомобилни колоси като Mercedes, Toyota и Ford.

Колкото до готовия цех в Русе, той е " добре оборудван и може да покрие планувания напредък ", обявиха от Eberspächer пред немското изднаие Wirtschaftswoche. Тоест, има всички предпоставки австрийската GG Group да развие сполучливо проектите си за произвеждане на специфичните кабелни комплекти за високо напрежение за е-мобилност в Русе.
 Ще подтиква ли страната покупката на електрически автомобили
Ще подтиква ли страната покупката на електрически автомобили

80% от автопарка в страната е с над 15-годишни коли
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР