Германската компания е реализирала рекордни продажби в историята си през

...
Германската компания е реализирала рекордни продажби в историята си през
Коментари Харесай

Mercedes е лидер при продажбите на луксозни коли в САЩ за втора поредна година

Германската компания е осъществила рекордни продажби в историята си през предходната година

Още по тематиката
Hyundai и Kia разочароваха с прогнозите си за предстоящите продажби през 2018 година

През 2017 година южнокорейските автомобилни компании за трета поредна година не извършиха задачите си
3 яну 2018
Продажбите на нови коли са скочили с над 55% през ноември

Основна причина за нарасналото търсене е софийският автосалон
17 дек 2017
Да си вземеш върната кола

През вторите три години от употребата си колите губят стойност почти 3 пъти по-бавно, в сравнение с през първите три
15 дек 2017 За втора поредна година немската компания Mercedes-Benz е водач по продажби на първокласни коли в Съединени американски щати, изпреварвайки BMW. Това оповестява Yahoo Finance, като се базира на данните за продажби на моторни транспортни средства в страната през миналата година.

Успехът на групата се дължи на концентрацията в производството на високопроходимите спортни коли SUV, които дружно с моделите CUV са по-предпочитани от елементарните седани от средностатистическия американски консуматор. Останалите съперници на Mercedes също се показват относително добре, като BMW счита да обнови SUV линията си в близко бъдеще, а Lexus, Audi и Infiniti интензивно създават и прибавят нови модели за увеличение на пазарния си дял в близко бъдеще.

Силна година

Въпреки общото стесняване на автомобилния пазар през последните години и спада от 0.9% в продажбите на Mercedes компанията съумя да затвърди позицията си в нишата на SUV колите в Съединени американски щати. Подобрения в компактния модел GLA SUV и колите Е класа в допълнение към растеж от 53% в поръчките на високопроходимия GLC SUV през декември съумяха да обезпечат преднина на Mercedes пред съперниците й. През миналата година Mercedes-Benz е продала с 32 хиляди повече автомобила от BMW и Lexus в Съединени американски щати, написа Bloomberg.

" Явната разлика произтича от метода, по който Mercedes съумя сполучливо и бързо да се преориентира от леки коли към по-тежкотоварни ", разяснява анализаторът на Bloomberg Intelligence Кевин Тайнън. За 2017 година продадените SUV модели са близо 10.9 млн. от общо 17.2 млн. автомобила, като цялостната линия на продуктите на Mercedes включва седем джипа, вариращи от модел GLA до G класа. Въпреки всичко обаче пазарният дял на компанията означи спад от към 0.2 прочие пункта заради възхода на по-малки съперници в нишата като Volkswagen и Jaguar.

Рекордни световни продажби

Въпреки че Mercedes-Benz свива леко продажбите си в Съединени американски щати, общите са нарастнали до нов връх. Компанията е продала близо 2.3 млн. автомобила през предходната година, което е нарастване от 9.9% по отношение на 2016 година
С Mercedes-Benz, който е главната ни марка, през 2017 година още веднъж сме най-продаваната марка първокласни коли, декларира Дитер Цече, основен изпълнителен шеф на компанията майка Daimler.
Китай към този момент е най-големият народен пазар за колите на компанията, където продажбите са скочили с съвсем 26% през предходната година. В Европа продажбите са нарастнали с 6.4% и са били също рекордно високи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР