Германската компания DHL заедно с китайската International Inland Port Investment

...
Германската компания DHL заедно с китайската International Inland Port Investment
Коментари Харесай

DHL пусна бързата железопътна линия между Китай и Германия

Германската компания DHL дружно с китайската International Inland Port Investment & Development пусна в употреба новата железопътна линия сред Сиян и Хамбург, която съкратява дните за товарни транспорти от 17 до сред 10 и 12 дни, написа Business Insider. Новата експресна линия е първата по рода си с устременост към понижаване на времето за междуконтинентални търговски доставки. Линията минава през Казахстан, Русия, Беларус и Литва.

Новата линия е дълга общо 9400 километра. Тя има една начална точка в Китай – Сиян, само че две в Германия – Хамбург и Нойс. Досега за железопътна връзка сред Китай и Германия се използваше Мамоново – Браниево, път, който минава през Русия и Полша.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Сиян е в сърцето на Новия път на коприната - той ще има същата значима роля, която е играл в миналото икономическият път по времето на Марко Поло ", разяснява Стив Уанг, изпълнителен шеф на китайското звено на DHL Global Forwarding.

В момента търговията сред Китай и Европейския съюз възлиза на над 1 милиарда евро дневно, като прогнозите на икономисти и анализатори са, че тази сума ще продължи да пораства в бъдеще. Китай е вторият по величина търговски сътрудник на Европейски Съюз, както и вторият по величина сътрудник във връзка с износа.

В изгода на Сиян

Най-големият победител от новата железопътна линия може да се окаже китайският район на Сиян. Той е един от бързоразвиващите се стопански центрове в страната, като през предходната година износът оттова се е нараснал с 29% дружно с нарастване във външните вложения. Сиян създава механика, електроника, биофармацевтика и коли, като задачата на DHL е посредством новата линия да разреши както на района да се развива по-бързо, по този начин и Европа да не изостава от трендовете в китайските хъбове.

Сиян е изключително значим и поради разработките в областта на технологиите, които вършат града и района хъб в развиването на изкуствен интелект, 5G инфраструктура, облачни услуги и автоматизация на производството. В Сиян има общо над 100 компании, които специализират единствено в изкуствен интелект, с доходи от над 1.3 милиарда евро. През идващите години локалните и непознатите компании в Сиян са се съгласили да влагат над 27 милиарда $ в развиването на града.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР