Германската канцлерка Ангела Меркел заяви снощи пред германската телевизия, че

...
Германската канцлерка Ангела Меркел заяви снощи пред германската телевизия, че
Коментари Харесай

Меркел отрича идеите на Макрон за Еврозоната

Германската канцлерка Ангела Меркел съобщи нощес пред немската телевизия, че е срещу една от основните хрумвания на френския президент Еманюел Макрон за промяна на Еврозоната, на която той желае да обезпечи забележителен бюджет за вложения, съобщи Франс прес.

Визията на Макрон включва превръщането на съществуващия европейски избавителен фонд в Европейски валутен фонд, който да работи по-добре при бъдещи финансови рецесии в блока. Той също така счита, че Еврозоната би трябвало да има личен финансов министър и личен бюджет.

" Не споделям, че няма да получи нищо от това, което желае ", само че Макрон направи оферти, " за които съгласно мен от дълго време знае, че не са положителни ", уточни Меркел.

Тя акцентира по-специално концепцията " да се влагат 1 или 2% от Брутният вътрешен продукт в Еврозоната ", което съставлява стотици милиарди евро.

В изявление предходната седмица Меркел позволи опцията за " стеснен " бюджет от няколко десетки милиарда на фона на опасенията на Германия от шерване на задълженията на страните членки на валутния съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР