Германската канцлерка Ангела Меркел заяви днес, че западните санкции срещу

...
Германската канцлерка Ангела Меркел заяви днес, че западните санкции срещу
Коментари Харесай

Меркел: Ще вдигнем санкциите над Русия след възстановяване на украинския суверенитет

Германската канцлерка Ангела Меркел съобщи през днешния ден, че западните наказания против Русия няма да бъдат вдигнати, до момента в който не бъде възобновен украинският суверенитет, съобщи Ройтерс.

Меркел сподели, че тя и президентът на Украйна Володимир Зеленски, който е на посещаване в Берлин през днешния ден, са разискали Минските съглашения: „ Докато няма прогрес на този фронт, глобите не може да бъдат вдигни, а глобите, свързани с Крим, може да бъдат отстранени, единствено когато Крим бъде върнат на Украйна “.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи преди този момент, че при възможна среща с съветския си сътрудник Владимир Путин преди всичко ще повдигне въпроса за Донбас и Крим, съобщи Интерфакс.

„ Да стартираме с това, че Донбас и Крим са украински “, съобщи Зеленски в изявление за немския в. „ Билд “ преди днешната си среща в Берлин с канцлерката Ангела Меркел.

„ Много обичам Крим. Бил съм там доста пъти. Това е неповторимо място в Украйна със своята природа и история. За мен Крим постоянно е бил и остава част от Украйна “, съобщи президентът.

В отговор представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че по въпроса за Крим „ двете страни няма какво да разясняват “.

„ Колкото до Донбас, то, може би, диалог би трябвало да бъде воден не с Путин, а с жителите на Донбас “, сподели Песков.

Вчера Зеленски бе в Париж за диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон, който съобщи, че може да има нови договаряния за спора в Източна Украйна.

Макрон похвали упоритостта на новия украински водач за преустановяване на спора и посочи, че може да има среща в Париж в т.нар нормандски формат – Русия, Украйна, Германия и Франция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР