Германската канцлерка Ангела Меркел разкритикува плановете на израелския министър-председател Бенямин

...
Германската канцлерка Ангела Меркел разкритикува плановете на израелския министър-председател Бенямин
Коментари Харесай

Меркел разкритикува плановете на Нетаняху за анексиране на долината на река Йордан

Германската канцлерка Ангела Меркел разкритикува проектите на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху да анексира долината на река Йордан на окупирания Западен бряг, в случай че бъде избран отново, съобщи ДПА.

Меркел сподели, че Германия е за реализиране на интернационално контрактувано спокойно съглашение за споразумяване на спора сред израелците и палестинците въз основа на "принципа за две страни ". "А анексиите постоянно са нездравословни за сходно спокойно съглашение ", съобщи канцлерката по време на визитата на йорданския крал Абдула Втори в Берлин. "Те не оказват помощ и по тази причина ние не сме съгласни да се афишират такива планове ", сподели тя.

Миналата седмица Нетаняху даде обещание да анексира долината на Йордан. Той разгласи това преди днешните оспорвани избори, на които се бори за нов премиерски мандат.

Абдула Втори сподели, че е "крайно угрижен " от проектите за анексиране, които съгласно него не са причина за намиране на решение на масата за договаряния и ще се отразят на връзките с Йордания и Египет - единствените арабски страни, които имат мирни контракти със прилежащ Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР