Германската канцлерка Ангела Меркел призова Великобритания и Европейския съюз да

...
Германската канцлерка Ангела Меркел призова Великобритания и Европейския съюз да
Коментари Харесай

Меркел призова за креативност в преговорите с Лондон за Брексит

Германската канцлерка Ангела Меркел прикани Англия и Европейския съюз да проявят "креативност " и "добра воля " в идните договаряния за Брексит, само че акцентира, че постигнатото дотук съглашение няма да се предоговаря, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР.

На конференция с японския министър председател Шиндзо Абе в Токио Меркел сподели, че "всички желаят да бъде избегнат вид без договорка, който ще усили несигурността ". И повтори, че мъчно постигнатата договорка не предстои на отваряне. Тя позволи, че въпросът за ирландската граница може да бъде разискван в така наречен политическо съглашение, което съпровожда текста за Брексит. Критици на договорката декларират, че липса на "твърда " ирландска граница обрича Лондон да остане част от митническия съюз на Европейски Съюз за неопределен срок.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март и представител на английската премиерка Тереза Мей разгласи през днешния ден, че тя е твърдо решена това да се случи. Утре Мей ще посети Северна Ирландия, където ще произнесе тирада за тактиката си за Брексит.

На конференцията си с Меркел Шиндзо Абе също настоя "да се минимизират рисковете от английското овакантяване на Европейски Съюз за европейската и международна стопанска система ". Двамата водачи приветстваха влязлата в действие на 1 февруари договорка за свободна търговия сред Европейски Съюз и Япония. Най-голямото двустранно комерсиално съглашение в света покрива над 630 млн. души и близо една трета от международния Брутният вътрешен продукт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР