Германската канцлерка Ангела Меркел призна, че има конфронтации с френския

...
Германската канцлерка Ангела Меркел призна, че има конфронтации с френския
Коментари Харесай

Меркел призна, че има „конфронтации” с Макрон, той ги нарече „плодотворни”

Германската канцлерка Ангела Меркел призна, че има " борби " с френския президент Еманюел Макрон, съобщи Франс прес.

" Разбира се, имаме конфликти " , споделя Меркел в оповестено през днешния ден изявление за в. " Зюддойче цайтунг " и прибавя, че " има разлики в манталитета " сред нея и френския президент и " разлики в метода, по който двамата възприемат функциите си ".

През последните месеци тези двама европейски водачи имаха редица различия, вариращи от замразяването на оръжейните продажби за Саудитска Арабия, за което Германия взе решение след убийството на журналиста Джамал Хашоги, до бъдещето на Европейски Съюз, през Брекзита и дадените на Англия отсрочвания.

Меркел обаче акцентира в изявлението постигнатия " голям прогрес " с помощта на френско-германския тандем, по-специално напредъка в защитата.

С Ангела Меркел имаме плодотворна борба, съобщи френският президент Еманюел Макрон след оповестеното изявление на немската канцлерка, в което тя приказва за разлики в метода с френския водач, съобщи Франс прес.-->

" Трябва да приемем моментните различия, да приемем това, че не сме изцяло съгласни за всичко, с цел да изградим компромис с Германия и да можем да напредваме ", сподели Макрон на конференция в Елисейския замък в отговор на въпрос за изявлението на Меркел за в. " Зюддойче цайтунг ", в което тя признава, че има различия с него.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР