Германската канцлерка Ангела Меркел приветства решението на ръководителя на групата

...
Германската канцлерка Ангела Меркел приветства решението на ръководителя на групата
Коментари Харесай

Ангела Меркел приветства кандидатурата на Манфред Вебер за следващ председател на ЕК

Германската канцлерка Ангела Меркел приветства решението на ръководителя на групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европарламента Манфред Вебер да издигне кандидатурата си от ЕНП за идващ ръководител на Европейската комисия на мястото на Жан-Клод Юнкер, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Приветствам тази кандидатура ", сподели Меркел на взаимна конференция с чешкия министър председател Андрей Бабиш. Тя обаче означи, че е допустимо и други политици от ЕНП да се кандидатират. По-рано Вебер удостовери желанието си да стане главният претендент от ЕНП за поста.

Меркел съобщи, че е значимо излизането на Англия от Европейски Съюз да се контракти по метод, който да обезпечи продължаването на положителни и тесни връзки, съобщи Ройтерс. Тя заяви, че с Бабиш са разискали решението на Англия да напусне Европейски Съюз при първото му посещаване в Берлин като министър председател.

"И двамата сме на мнение, че това е почтено за жалост, само че че би трябвало да се постараем да преговаряме по този начин, че и по-късно да имаме положителни и тесни връзки с Англия ", сподели Меркел.

Андрей Бабиш още веднъж посочи възраженията на Чехия на разпределянето на мигранти из целия Европейски съюз и прикани към по-тясно съдействие с Либия за битка с трафика на хора през Средиземно море.

Бабиш призна, че е мъчно да се работи с Либия поради конфликтите сред съперничещи си фракции там, само че означи, че либийската брегова защита е доста ефикасна при намаляването на броя мигранти.

Чешкият министър председател също прикани за повече разисквания в Европейски Съюз по бъдещата му конструкция и по въпроси като бъдещото приемане на страни от Западните Балкани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР