Германската канцлерка Ангела Меркел пристигна в петък в бившия нацистки

...
Германската канцлерка Ангела Меркел пристигна в петък в бившия нацистки
Коментари Харесай

Меркел е на първо посещение в нацисткия лагер на смъртта Аушвиц

Германската канцлерка Ангела Меркел дойде в петък в някогашния нацистки лагер на гибелта Аушвиц на първото си посещаване в най-известното място на всеобщи убийства, осъществени в Европа от режима на Адолф Хитлер, съобщи Асошиейтед прес.

Тя е съпроводена от полския си сътрудник Матеуш Моравецки и представители на еврейската общественост.

Меркел донесе и подаяние от 60 млн. евро за лагера, който през днешния ден е музей на жертвите на Холокоста. Парите ще влязат във фонд за поддържане на физическите остатъци на лагера - здания, бараки, огради, наблюдателни кули и персонални движимости, като обувки и куфари, на убитите тук.

Всички тези материални обекти са непокътнати като удостоверение за немските зверства и като един от най-разпознаваемите знаци на способността на човечеството да прави злодеяния. Състоянието им обаче се утежнява под тежестта на годините и на многомилионния поток от туристи от целия свят, което постанова дълготрайни консервационни ограничения.

Дарението за фондацията " Аушвиц " идва в добавка към към този момент дарените от Германия 60 млн. евро преди 10 година, когато фондът бе основан, оповестиха от държавния музей " Аушвиц-Биркенау ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР