Германската канцлерка Ангела Меркел пристигна в Париж да участието си

...
Германската канцлерка Ангела Меркел пристигна в Париж да участието си
Коментари Харесай

Макрон раздава прегръдки навръх празника на Франция, освен Бриджит награби и...

Германската канцлерка Ангела Меркел дойде в Париж да присъединяване си в парада и формалната гала по случай националния празник на Франция - Деня на щурмуването на Бастилията, съобщи ДПА.

Меркел дойде и зае мястото си на формалния подиум на площад "Конкорд " в 9:40 ч локално време и поздрави присъстващите френски публични лица, както и другите задгранични водачи, пристигнали особено за случая, в това число белгийския министър председател Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.





Почетните посетители за националния празник нормално са настанени да седнат на зрителния подиум, само че стават прави за осъществяването на френския народен химн и за приемане на привет от дефилиращите военни елементи, преминаващи пред подиума, отбелязва ДПА.

Около 500 бойци от общата френско-германска бригада ще вземат участие този път в парада, наред с испански контингент, завръщащ се от присъединяване в подготвителната задача на Европейски Съюз в Мали.


Очаква се към френския президент Еманюел Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел на подиума да се присъденият и държавни и държавни ръководители от Белгия, Естония, Финландия, Холандия и Португалия.
















Франция ще показа на парада и летящ боец. Оборудван със особено облекло и въздушен ръб, боецът може да се издигне до 2000 метра височина и да развие скорост до 200 километра в час. Съоръжението може да бъде употребявано при разнообразни задачи - от изтегляне на ранени до превозване на храна.

Летящият боец ще е част от националните галактически сили на Франция. За тяхното основаване заяви френският президент Еманюел Макрон ден преди Националния празник на страната. Очаква се новата галактическа самодейност да помогне на страната по-добре да подсигурява сигурността на своите спътници. Точният размер на вложенията обаче към момента не е избран.






Преди това френският министър на защитата Флоранс Парли съобщи, че Париж има намерение да похарчи 3,6 милиарда евро за възобновяване на военните си спътници.

По-рано тази година, Жан-Ив Льо Гал, президент на Националния център за галактически проучвания разкри, че развиването на галактическата промишленост е приоритет на Франция и че организацията чака Макрон да направи стратегическо решение за образуване на "космическа мощ " на страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР