Германската канцлерка Ангела Меркел предупреди днес държавите да не се

...
Германската канцлерка Ангела Меркел предупреди днес държавите да не се
Коментари Харесай

Меркел: Държавата трябва да се бори с десния екстремизъм

Германската канцлерка Ангела Меркел предизвести през днешния ден страните да не се изолират от интернационалната общественост, съобщи ДПА.

Меркел направи изявление на годишната среща на протестантските църкви в Дортмунд. "На някои места недоверието наподобява е оповестено за държавна политика ", сподели Меркел. "Без доверие като основа, интернационалната политика не може да успее ", уточни канцлерката, а присъстващите я приветстваха, станали на крайници. Меркел е един от най-изявените покровители на многостранния метод, до момента в който американският президент Доналд Тръмп отдръпна Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата и от иранската нуклеарна договорка. Меркел сподели, че интернационалната общественост би трябвало да търси политическо решение за Иран и да работи в тази посока с най-голяма съвестност, уточни ДПА. Канцлерката разгласи, че иранският въпрос ще бъде разискван идната седмица на срещата на водачите на водещите стопански системи в света от групата Г-20 в японския град Осака.

Ангела Меркел съобщи, че страната би трябвало да се бори твърдо с десния екстремизъм, след убийството на изявен политик, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. Тя посочи, че битката против десния екстремизъм би трябвало да е "без никакви табута ".
"В противоположен случай ще се окажем с цялостна липса на доверие ", предизвести канцлерката и добави, че държавното управление се отнася към въпроса "много, доста съществено ". Миналата седмица вътрешният министър Хорст Зеехофер направи сходно изявление.

Меркел и Зеехофер взеха отношение по тематиката откакто при започване на месеца Валтер Любке, дълготраен член на Християндемократическия съюз и началник на районна администрация, беше убит в дома си, напомня Франс прес.
За убийството е арестуван 45-годишен мъж, обвързван с неонацисткото придвижване.

В Германия живеят към 12 700 евентуално рискови крайнодесни радикали, по данни на службата за вътрешно разузнаване BfV (Бе Еф Фау), а допитване сподели, че съгласно 60 % от германците държавното управление не прави задоволително, с цел да им се опълчи, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР