Германската канцлерка Ангела Меркел посети вчера историческия национален парк Тингвилир

...
Германската канцлерка Ангела Меркел посети вчера историческия национален парк Тингвилир
Коментари Харесай

Ангела Меркел посети исторически национален парк в Исландия

Германската канцлерка Ангела Меркел посети през вчерашния ден историческия народен парк Тингвилир в Исландия, съобщи ДПА. Паркът покрай столицата Рейкявик е част от международното културно завещание.

Вулканичният парк Тингвилир е фамозен и с това, че там е било свикано първото исландско парламентарно заседание през 930 година Исландската министър-председателка Катрин Якобсдотир сподели, че това "място пази нашата групова памет ".
Меркел съобщи, че е доста вълнуващо да се срещне с Якобсдотир "на земя, където преди 1000 години е заседавало демократично заседание ".

Двете държавни ръководителки разискваха измененията в климата, настоящи интернационалните събития и проблеми на Европейския съюз. Не беше планувана среща с публицисти.

Исландската министър-председателка сподели, че "Меркел отстоява твърдо демократичната народна власт във времена, когато виждаме надигане на голям брой властнически популистки придвижвания ". Тя я назова пример за дамите в политиката, какъвто е и за самата нея.

Меркел сподели, че Исландия е водеща страна в зачитането на равенството сред мъжете и дамите в доста сфери, в това число в бизнеса.

Днес немската канцлерка ще взе участие в неофициална среща на водачите на северните страни. Исландия е ръководител на Северния съвет на министрите, включващ Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция. Три от тези страни - Дания, Финландия и Швеция, са членове на Европейския съюз. Исландия и Норвегия не са членове на Европейски Съюз, само че дружно с Дания членуват в НАТО.
Меркел ще посети през днешния ден и геотермалната електроцентрала "Хелишейди ". Исландия, която има доста вулкани и мощна геоложка интензивност, употребява геотермалната сила за отопление на жилища и произвеждане на електричество, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР