Германската канцлерка Ангела Меркел подчерта положителната роля на България и

...
Германската канцлерка Ангела Меркел подчерта положителната роля на България и
Коментари Харесай

Меркел към Скопие: Благодарете на Борисов

Германската канцлерка Ангела Меркел акцентира позитивната роля на България и куража на нейния министър председател Бойко Борисов за напредъка и пробива на Балканите.

" Искам да подчертая ролята на премиера Зоран Заев, само че и на министър председателите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас. Искам да благодаря за ролята и куража на Борисов, тъй като в продължение на години се намирахме в обстановка, в която нямахме прогрес, а в този момент се получи пробив. Имаше демонстрация на политическа смелост. Поради тази причина 30 септември е основен за бъдещето на вашата страна “, акцентира Меркел на съвместна конференция с македонския министър председател Зоран Заев в Скопие.

Канцлерката Ангела Меркел прикани македонците да гласоподават всеобщо на референдума за името. " 30 септември е исторически късмет за Република Македония. Успешният референдум ще отвори вратите за евроатлантическата ви интеграция. Такъв късмет нямате всеки ден. За това не оставайте у дома, а отидете и гласувайте “, съобщи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР