Германската канцлерка Ангела Меркел не закъсня с отговора си на

...
Германската канцлерка Ангела Меркел не закъсня с отговора си на
Коментари Харесай

Меркел: Лично съм изпитала как част от Германия беше контролирана от Съветския съюз

Германската канцлерка Ангела Меркел не закъсня с отговора си на рецензиите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че страната й е " напълно под контрола на Русия ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Само три часа след тирадата на Тръмп за немския импорт на газ от Русия и мудното увеличение на военните разноски, при идването си за срещата на върха на НАТО, Меркел напомни пред кореспонденти в Брюксел младежките си години в доминираната от Съветския съюз Източна Германия: " Аз персонално съм изпитала по какъв начин една част от Германия беше следена от Съветския съюз. Много съм щастлива, че през днешния ден ние, Федерална република Германия, сме свободно обединени. Заради това можем да кажем, че организираме своя самостоятелна политика и вземаме самостоятелни решения. Това е доста добре, изключително за хората в Източна Германия. "

Меркел отбрани също по този начин приноса на Германия за западния алианс, който съгласно Тръмп е наложил прекомерно огромно задължение на американските данъкоплатци. " Германия прави доста за НАТО, - сподели тя. - Германия е втора по брой на бойците си (в алианса), по-голямата част от нашия боен потенциал е подложен разполагаем на НАТО и към този миг изпълняваме мощен ангажимент в Афганистан. Така ние пазиме също ползите и на Съединени американски щати. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР