Германската канцлерка Ангела Меркел настоя за приемането на нови закони

...
Германската канцлерка Ангела Меркел настоя за приемането на нови закони
Коментари Харесай

Германия има спешна нужда от чужди работници, заяви Меркел

Германската канцлерка Ангела Меркел настоя за приемането на нови закони като част от напъните за привличане на още задгранични служащи в страната, с цел да се компенсира дефицитът на квалифицирана работна ръка в разнообразни браншове на промишлеността, съобщи ДПА.

"Имаме незабавна потребност от подобен закон ", съобщи Меркел през вчерашния ден, след среща с работодатели и профсъюзи в Берлин. Канцлерката изрази мощна вяра за новия Закон за имиграцията на квалифицирани служащи, който би трябвало да влезе в действие от 1 март 2020 година. Целта му е да сътвори опция за квалифицирани служащи от страни отвън Европейски Съюз да дойдат и да останат в Германия.

Меркел акцентира, че по света има засилена конкуренция за привличането на квалифицирани служащи и прикани Германия да предложи привлекателни работни условия.

"Важно е в трети страни да бъде възприемани като космополитна и забавна страна ", добави тя.

56 на 100 от предприятията, взели участие в изследване на Търговската и индустриална камара споделят, че дефицитът на квалифицирани служащи е най-големият риск, пред който са изправени.

Една трета от запитаните предприятия към този момент са взели на работа квалифицирани служащи от чужбина, в това число от страни отвън Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР