Германската канцлерка Ангела Меркел каза, че положението с човешките права

...
Германската канцлерка Ангела Меркел каза, че положението с човешките права
Коментари Харесай

ЕС обмисля как да спре парите на Турция

Германската канцлерка Ангела Меркел сподели, че ситуацията с човешките права в Турция е недопустимо и че водачите от Европейския съюз са поискали Европейската комисия да изследва въпроса за редуциране на предприсъединителната помощ за Анкара по "отговорен метод ", съобщи Ройтерс.

Меркел прикани своите сътрудници да съкратят финансирането, което Европейски Съюз дава на Турция във връзка със устрема й за присъединение към общността. Канцлерката беше подкрепена от Белгия и Холандия.

Но в изказване пред публицисти след вечеря, на която водачите разискаха връзките с Турция, Меркел сподели, че желае обща позиция на Европейски Съюз за присъединителните договаряния и че разговорът с Анкара би трябвало да продължи.

Меркел също по този начин съобщи, че не планува договаряния с Турция за разширение на митническия съюз с Европейски Съюз.

Австрийският канцлер Кристиан Керн сподели, че предприсъединителните фондове са били предопределени да оказват помощ на Турция да се приближи до европейските стандарти за господство на закона, показва ДПА.

"Това очевидно не беше сполучливо ", съобщи той и означи, че е време тази идея да се премисли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР