Германската канцлерка Ангела Меркел и министърката на земеделието Юлия Кльокнер

...
Германската канцлерка Ангела Меркел и министърката на земеделието Юлия Кльокнер
Коментари Харесай

Защо храните в Германия са толкова евтини?

Германската канцлерка Ангела Меркел и министърката на земеделието Юлия Кльокнер се срещнаха в Берлин с ръководителите на най-големите хранителни вериги в страната - Алди, Лидл, Реве и Едека - с цел да обсъдят гарантирането на по-честно възнаграждение за земеделските производители. Срещата се случва след митинги на земеделците и животновъдите. Представители на социалдемократите и Зелените в Бундестага настояха за завършек на дъмпинговите цени за зеленчуци, плодове и месо. " Четирите огромни хранителни вериги слагат фермерите под голям напън ", споделя по този мотив депутатът от Зелените Антон Хофрайтер. Според него не може цената на месото и млякото по магазините да е по-ниска от цената за тяхното произвеждане. Такава система е повредена и не работи, счита Хофрайтер.
" За " и " срещу " ниските цени
Двете гледни точки наподобяват по този начин: производителите, подкрепяни от двете леви партии, се оплакват от употреба. Големи вериги им извиват ръцете, изкупувайки продукцията им на прекомерно ниски цени. Търговията с тях няма опция, защото четирите огромни компании държат към 85% от пазара на хранителни артикули във федералната република.

Големите вериги пък споделят, че повдигането на цените на питателните артикули ще сътвори сериозна опасност за хората, които са на ръба на оцеляването. „ В Германия към 13 милиона индивида живеят в беднотия или са на границата на бедността. А евтините хранителни артикули им дават опция да се изхранват здравословно и несъмнено ", споделя изпълнителният шеф на „ Реве " пред „ Ди Цайт ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР