Германската канцлерка Ангела Меркел е предупредила днес британския премиер Борис

...
Германската канцлерка Ангела Меркел е предупредила днес британския премиер Борис
Коментари Харесай

Меркел и Туск със сериозни предупреждения към Борис Джонсън

Германската канцлерка Ангела Меркел е предизвестила през днешния ден английския министър председател Борис Джонсън, че е доста дребна вероятността да се реализира съглашение за Брекзит поради неналичието на нови оферти на Лондон за Ирландия, предадоха Франс прес и ДПА, като се позоваха на " Даунинг стрийт " 10.

Двамата водачи са имали телефонен диалог, до момента в който в Брюксел се водят тежки договаряния за отбягване на Брекзит без съглашение на 31 октомври въз основа на план, показан предходната сряда от Джонсън.

Меркел е дала да се разбере, че по-скоро е малко евентуално да се стигне до договорка и че Европейският съюз има право да наложи несъгласие върху напускането на митническия съюз от Англия, съобщи канцеларията на Джонсън.

Германското държавно управление към този момент не е коментирало английското изказване.

Говорителят на английската Лейбъристка партия за Брекзит Киър Стармър упрекна консервативното държавно управление на Джонсън, че се пробва да саботира договарянията за излизането на Англия от Европейски Съюз. По думите му " Борис Джонсън в никакъв случай няма да поеме отговорност за своя неуспех да показа вдъхваща доверие договорка ", съобщи Българска телеграфна агенция. " Неговата тактика още от първия ден е за Брекзит без договорка ", съобщи той. Сега е по-важно от всеки път Народното събрание да се сплоти, с цел да не разреши на това неразумно държавно управление пагубно да ни изведе от Европейски Съюз в края на месеца, сподели Стармър.

Същевременно ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск прикани Англия да каже какво желае да стане с Брекзит, съобщи ДПА.

" Борис Джонсън, залогът не е кой печели в някаква глупава игра на обвинявания. Залогът е бъдещето на Европа и Англия, а също сигурността и ползите на хората ", съобщи Туск в Туитър. " Вие не желаете договорка, не желаете удължение, не желаете анулация, quo vadis? ", сподели той, употребявайки латинския израз, означаващ " къде отивате ".

Говорителката на Европейската комисия Мина Андреева акцентира, че позицията на Брюксел не се е трансформирала. " Ние желаеме договорка. Работим за договорка с Англия ", съобщи тя и добави, че техническите договаряния не престават.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР