Германската канцлерка Ангела Меркел, чийто мандат изтича догодина, увери днес,

...
Германската канцлерка Ангела Меркел, чийто мандат изтича догодина, увери днес,
Коментари Харесай

Ангела Меркел няма да се кандидатира за пети мандат като канцлер на Германия

Германската канцлерка Ангела Меркел, чийто мандат изтича следващата година, увери през днешния ден, че не има намерение, макар известността си, да заеме поста за пети път, съобщи Франс прес.

"Не, в действителност не. Категорично ", отговори тя на въпрос за възможна нова кандидатура в изявление за телевизия Цет Де Еф.

Шейсет и пет годишната немска лидерка е измежду най-предпочитаните политици в страната, в това число с помощта на триумфа на страната в битката с новия ковид.

Нейният Християндемократически съюз ще избере в края на тази година нов водач, който по-късно би трябвало да стане претендентът на консервативната партия за канцлерския пост.

Меркел приказва и за гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест в Съединени американски щати.

"Това ликвидиране на Джордж Флойд е извънредно нещо. Расизмът е извънредно нещо. Американското общество е доста поляризирано ", сподели немската канцлерка.

"Мисля, че политическият жанр (на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп) поражда огромна дискусия ", съобщи Меркел, само че добави, че работи с водачите на всички страни, в това число с него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР