Германската канцлерка Ангела Меркел бе победител в телевизионен дебат със

...
Германската канцлерка Ангела Меркел бе победител в телевизионен дебат със
Коментари Харесай

Меркел победи Шулц в предизборен телевизионен дебат

Германската канцлерка Ангела Меркел бе победител в ефирен спор със противника й социалдемократ Мартин Шулц, който я нападна за политиката към бежанците, връзките с Турция и с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предадоха Ройтерс и ДПА. Дебатът бе единственият сред двамата съществени претенденти за канцлерския пост преди парламентарните избори в Германия на 24 септември.

Ангела Меркел желае нова политика за бежанците

Преди дебата Меркел, която се бори за четвърти мандат, имаше 14 пункта преднина пред Мартин Шулц в социологическите изследвания. Анкета на организация Инфратест Димап, поръчана за телевизия А Ер Де сподели, че Меркел е била по-убедителна в дебата за 55 на 100 от феновете, които считат, че тя е по-подходяща за водач на Германия в сегашните световни рецесии. За 35 на 100 по-убедителен е бил Шулц.

Меркел мечтае да...

Кандидатът на социалдемократите възприе нападателен метод против канцлерката през цялото време на 97-минутния спор. В отговор на офанзивата на Шулц, че в случай че бъде определен за канцлер, ще спре договарянията на Турция за присъединение към Европейски Съюз, Меркел съобщи, че съгласно нея Турция в никакъв случай няма да стане член на Европейски Съюз. " Винаги съм била сигурна, че Турция няма да стане член на Европейския съюз. Ще беседвам с сътрудниците си от Европейски Съюз, с цел да видя можем ли да реализираме обща позиция по този въпрос и да прекратим договарянията ", сподели канцлерката. Тя се върна на казуса за Турция даже откакто модераторите минаха към въпрос за политиката на президента Доналд Тръмп към Северна Корея, отбелязва Ройтерс.

Конкурент на Меркел даде обещание да я детронира и да я прати вкъщи

Шулц упрекна американския президент, че тласка света към ръба на рецесия със своите туитове и сподели, че Германия би трябвало да работи с европейските си сътрудници, с Канада, Мексико и вътрешните съперници на Тръмп, който съгласно него е прекомерно непредвидим. В отговор Меркел сподели, че е разговаряла през вчерашния ден с президента на Франция Еманюел Макрон за Северна Корея и ще приказва и с Тръмп, както и с водачите на Русия, Китай, Япония и Южна Корея в околните дни. " Не мисля, че някой може да реши този спор без американския президент. Но съгласно мен би трябвало да се съобщи допустимо най-ясно, че за нас е допустимо само спокойно дипломатическо решение ", сподели Меркел.
 Меркел и Шулц БГНЕС
Държавническият й опит наподобява оказа въздействие върху гласоподавателите, отбелязва Ройтерс. Анкетата на А Ер Де сподели, че за 49 % от феновете на дебата тя се е показала като по-надеждна, а 29 на 100 са харесали повече Шулц.
 Меркел и Шулц БГНЕС
Социалдемократът я нападна и по въпроса за бежанците. Той я укори, че не е съгласувала с европейските страни по-добри ответни дейности на бежанската рецесия през 2015 година, когато решението й да отвори границите на Германия за стотици хиляди мигранти, мнозина бягащи от войните в Близкия изток, провокира мощен спад на поддръжката за нея.

" Щеше да е по-добре, в случай че тогава се бяха присъединили нашите европейски съседи ", сподели Шулц. Отговорът на Меркел бе: " Тогава имахме доста трагична обстановка. В живота на канцлера има моменти, в които би трябвало да взима решения. Взимала съм решения в доста трагични обстановки - за еврото и бежанската рецесия и не преставам да заставам зад тези решения ", сподели Ангела Меркел.
  По тематиката Сирийски бежанци кръстиха петото си дете Ангела Меркел Меркел отвори вратата към персоналния си живот Шулц подлага на критика Меркел: Откъснала се от действителността
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР