Германската интердисциплинарна асоциация за интензивно лечение и спешна медицина (DIVI)

...
Германската интердисциплинарна асоциация за интензивно лечение и спешна медицина (DIVI)
Коментари Харесай

Германски лекари против задължителната ваксинация дори и при влошаване на ситуацията

Германската интердисциплинарна асоциация за интензивно лекуване и незабавна медицина (DIVI) е срещу наложителната имунизация против ковид даже при стремглаво утежняване на епидемиологичната обстановка, обвързвана с разпространяване на инфекцията. Ръководителят на DIVI Гернот Маркс съобщи това в (RND).

" Това е политическо решение. Като DIVI ние сме срещу, тъй като би трябвало да убеждаваме хората, а не да ги задължаваме. В противоположен случай съмняващите се ще станат още по-отчуждени от обществото ", твърди Маркс.

Същевременно той счита, че би трябвало да се положат повече старания за осъществяване на акции за имунизиране измежду обществеността.

" Политиците би трябвало да започват втора огромна акция за имунизиране и да включат интензивно неимунизираните ", сподели ръководителят на DIVI.

Заедно с това обаче Маркс предизвести, че на фона на внезапното увеличение на броя на новите случаи на коронавирусна зараза в страната интензивните отделения в лечебните заведения в Германия скоро може да се окажат претъпкани.

" Ако тази динамичност се резервира, доста скоро ще можем да лекуваме единствено пациенти, които се нуждаят от незабавна помощ, и пациенти с ковид. Трябва незабавно да предотвратим това ", продължава той.

Освен това Маркс посочи, че по-голямата част от приетите в болница с ковид в отделенията за интензивно лекуване не са били имунизирани.

Ваксинацията против ковид стартира във Федерална Република Германия в края на декември. Първите, които бяха имунизирани, бяха възрастните хора, здравните и обществените служащи. Досега най-малко една доза от имунизацията е била сложена на 58,1 милиона германци (69,9% от населението), а към 56 милиона души (67,3%) са изцяло имунизирани. Ваксините, употребявани в акцията, са създадени от американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech, американските компании Moderna и JohnsonJohnson, както и британско-шведската компания AstraZeneca.

По данни на Института по вирусология " Роберт Кох " (подчинен на немското министерство на здравеопазването) броят на случаите на заразяване с ковид в Германия се е нараснал с 48 640 през последните 24 часа. От началото на епидемията инфекцията е открита при 4 942 890 поданици на Германия. Общо 191 пациенти са умряли от последствията на ковид в страната през нощта. Общият брой на смъртните случаи по време на цялата зараза в Германия доближава 97 389. Седемдневната заболеваемост от ковид в Германия е 263,7 случая на 100 000 поданици, което е най-високото равнище в пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР