Германската индустриално-търговска камара създаде проект за интегрирането на мигранти. 1800

...
Германската индустриално-търговска камара създаде проект за интегрирането на мигранти. 1800
Коментари Харесай

Германската индустриална камара с проект за интеграция на мигранти

Германската индустриално-търговска камара сътвори план за консолидираното на мигранти. 1800 компании са обвързани в обща мрежа. Главната цел на плана е частичното решение на казуса с дефицита на служащи.

Наетите мигранти са най-вече младежи, които нямат трудов стаж в родната си страна. Те обаче могат да бъдат подготвени и приобщени.
Марлене Тиле, началник на плана: Има доста действия, в които може да се стартира бързо и в които езикът не е толкоз огромен фактор. От години се вижда дефицит на работна ръка в доста области. Мрежата ни е събрала компании, които са разширили своя небосвод с мисълта да наемат все положителни служащи.
Готфрид Херле, притежател на пивоварна в град Лойткирх, e решил да даде късмет на мигрант от Гамбия. Работодателят останал доста удовлетворен от него и наел и други мигранти. Сега бежанци от Гамбия Сирия и Ирак към този момент са част от личния състав в пивоварната. Те съставляват 15 % от работната ръка на предприятието. Херле финансира курсовете на мигрантите по немски език, а при наемането им се е погрижил да имат жилище.

Готфрид Херле, притежател на пивоварна: Работата е доста значима за всички тях. Така те имат личен приход и не зависят от обществените помощи на страната. Те вършат това, което би направил и един немец. Ламин Сауанех, мигрант от Гамбия: Толкова съм горделив. Тук се узнавам по какъв начин да работя и хората са толкоз благи с мен.
Работата в пивоварната се смята за нежелана. Това обаче е добра опция за мигрантите да се приобщят към немската система. Те са на непрекъснат трудов контракт, обезпечават се и заплащат налози. Имат лични жилища и заделят за околните си в Африка. Проектът за интеграция на мигранти обгръща както дребни търговци, по този начин и огромни концерни. За две години мрежата от компании се е нараснала шест пъти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР