Германската икономика страда тежко от епидемията от коронавируса и 56.2

...
Германската икономика страда тежко от епидемията от коронавируса и 56.2
Коментари Харесай

Над половината немски фирми отчитат негативи от коронавируса

Германската стопанска система страда тежко от епидемията от ковид и 56.2 на 100 от немските компании регистрират отрицателен резултат, сочи проучване на Института за икономическо развиване Ифо (Ifo), извършено измежду съвсем 3400 снабдители на услуги.

Ситуацията е най-тежка за туроператорите и пътническите организации, където близо 96 на 100 от компаниите страдат от негативното въздействие на болестта, а в ресторантьорството и хотелиерството са наранени съществено 79 на 100 от компаниите.

Само 2.2 на 100 от запитаните регистрират позитивен резултат за бизнеса си вследствие на разпространяването на болестта.

Около 63 % от фирмите в промишления бранш оповестиха, че са наранени негативно. Повечето от тях – 76.4 на 100, показват като главен фактор анулирани или отсрочени бизнес пътувания. Почти половината оповестяват, че имат проблеми със първични материали или елементи.

Поне половината от фирмите в бранша на услугите също са били наранени главно поради спада в търсенето и анулирането на резервации, търговски панаири и конференции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР