Германската икономика ще пострада значително в случай на рязко налагане

...
Германската икономика ще пострада значително в случай на рязко налагане
Коментари Харесай

Газовото ембарго ще нанесе невиждани щети на една от най-силните икономики

Германската стопанска система ще пострада доста при положение на внезапно налагане на ембарго на импорт газ от Русия. „ Незабавното прекъсване на вноса на газ ще аргументи големи вреди на стопанската система “, сподели Моника Шницер, член на Специалния стопански съвет, който съветва немското държавно управление.

Тя добави, че сходно развиване ще изисква неотложно преструктуриране на цялата немска промишленост, само че това ще отнеме доста години. „ Държавата няма да може да реши този проблем с пари “, сподели Шницер. Възстановяването на стопанската система ще отнеме доста повече време, в сравнение с след пандемията породена от ковид.

" Ако обобщим резултатите, направени в разнообразни изследвания, тогава Брутният вътрешен продукт на Германия може да падне с 5 процентни пункта. Не е изключено спадът да бъде доста по-голям ", сподели тя. Според нея, в предишното не е имало сходна обстановка, която да бъде взета като модел за прогнози. „ Не знам нито един образец от историята, когато глобите неотложно биха спрели война “, добави Шницер.

Както съобщи канцлерът Олаф Шолц, Германия ще може да отстрани зависимостта от вноса на нефт и въглища от Русия в границите на една година, само че газът ще отнеме повече време. В същото време той означи, че задачата ще бъде реализирана по-бързо, в сравнение с доста хора си мислят. Германските управляващи неведнъж са заявявали, че не могат да си разрешат да наложат неотложно ембарго върху доставките на съветски енергийни запаси. През март Европейската комисия предложи на страните от Европейски Съюз проект за понижаване на зависимостта от доставките на съветски газ с 67% до края на тази година по отношение на спора в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР