Германската икономика продължава възхода си и през тази година Още

...
Германската икономика продължава възхода си и през тази година Още
Коментари Харесай

Еврозоната се насочва към по-бърз икономически растеж

Германската стопанска система продължава възхода си и през тази година

Още по тематиката
Еврозоната стартира годината с най-хубавите стопански упования от 12 години

Икономиката на еврозоната се е засилила през последното тримесечие на 2017 година
24 яну 2018
Икономиката на еврозоната се показва добре и през август

Производственият показател на мениджърските поръчки в еврозоната нараства през месеца
23 авг 2017
Производствената интензивност във Англия се забавя

Въпреки поевтиняването на паунда поръчките за експорт доближиха петмесечно дъно
6 юли 2017 Лекото утежняване на икономическите упования на мениджърите през февруари няма да прекъсне възхода на еврозоната. Индексът на мениджърските поръчки (PMI) демонстрира, че стопанската система на 19-те страни във валутния съюз се уголемява с тримесечен ритъм от 0.9%, който е най-бързият от осем години, оповестиха от IHS Markit, която прави измерванията. И тези упования идват на фона на понижението на индикатора до 57.5 пункта от 58.8 през януари, написа Bloomberg.

Подобряването на оптимизма на бизнеса " е добре, което значи, че фирмите чакат забавянето да бъде кратковременно ", споделя Крис Уилямсън, основен бизнес-икономист в IHS Markit. " Скоростта на разширение остава впечатляваща. "

Еврото леко нарастна след оповестяването на данните и се търгува против 1.2323 за $.

Европейската централна банка е все по-уверена, че стабилната икономическа агресия в района постепенно ще докара до повишаване на инфлацията, което ще проправи пътя за последователно отдръпване на паричните тласъци.

Докато растежът на мениджърските поръчки се забавя през февруари до 5-месечно дъно, фирмите към момента покачват равнището на личния състав на един от най-бързите темпове през последните 17 години, демонстрират данните на анализаторската компания. Производствената инфлация се форсира с най-бързо движение от 2011 година насам, а доставчиците на услуги леко забавиха темпа, с който покачват цените.

Леко закъснение във Франция и Германия

Докладът на IHS Markit идва няколко часа, откакто бяха оповестени данни, показващи, че бизнес интензивността във Франция леко се е забавила през февруари, до момента в който немската стопанска система е на път да реализира най-големия тримесечен напредък от седем години, въпреки че PMI в най-голямата стопанска система в еврозоната спада. Германският PMI се е намалил до най-ниското си равнище от три месеца - 57.4, при 59 през януари. Във Франция PMI е отстъпил до 57.8, което е 4-месечно дъно.

Понижението през февруари е ненапълно предстоящо, откакто през януари икономическите упования в еврозоната бяха на най-високото си равнище от близо 12 години. Тогава съгласно отчета на IHS Markit стойностите на индикатора допускаха, че през първото тримесечие на 2018 година икономическият напредък на валутния съюз ще доближи 1% спрямо предходното.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР