Германската икономика отчете спад през третото тримесечие на 2018 г.,

...
Германската икономика отчете спад през третото тримесечие на 2018 г.,
Коментари Харесай

Германската икономика се сви за първи път от 2015 г.

Германската стопанска система регистрира спад през третото тримесечие на 2018 година , което е първо стесняване от 2015 година поради по-слаба комерсиална позиция и по-ниско ползване в най-голямата стопанска система в Европа , написа " Гардиън ".

Брутният вътрешен продукт на Германия се стопи до 0,2% спрямо второто тримесечие след растеж от 0,5 на 100 през втората четвърт. Това е най-слабото показване от първото тримесечие на 2013 година , когато стопанската система се сви до 0,3%, и първи спад от първото тримесечие на 2015 година , демонстрират данни на Федералната статистическа работа.

Икономиката е записала спад сред юли и септември, защото външнотърговската позиция на Германия се е влошила, регистриран е спад на износа.

От службата разясняват, че има " смесени сигнали " за вътрешното търсене, немските семейства харчат по-малко, само че компаниите влагат повече в машини, съоръжение и строителство. Държавните разноски са се нараснали малко през третото тримесечие.

Търговският спад е отчасти поради краткотрайни фактори , в това число спиране производството на коли преди нови, обстойни проби на излъчванията, които влязоха в действие през септември, само че икономисти предизвестиха, че има някои притеснителни структурни промени в Германия.

На годишна база растежът в Германия през третото тримесечие е 1,1 на 100 , по-слаб от прогнозата на икономистите от 1,3 на 100 и надалеч под 2%-годишен растеж през второто тримесечие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР