Германската група Bosch ще построи фабрика за перални машини в

...
Германската група Bosch ще построи фабрика за перални машини в
Коментари Харесай

Bosch с ново предприятие в Румъния за 110 милиона евро

Германската група Bosch ще построи фабрика за перални машини в град Симерия в Западна Румъния, заяви Agerpres. Разрешението за градеж бе подписано през вчерашния ден.

" Инвестицията ще генерира над 700 локални работни места ", сподели кметът на Симерия, Емил Ристею.

Новият цех беше разгласен в края на предходната година. За този план Bosch е изискал държавна помощ в размер на 100 млн. румънски леи при инвестиция от 454 млн. леи (97 млн евро). Строителните работи би трябвало да стартират през идващите 12 месеца и по-късно да, а по-късно планът би трябвало да бъде приключен в границите на 2 години - краен период, който може да бъде продължен, в случай че е належащо.

След построяването на нови индустриални уреди, фабриката ще има годишен индустриален потенциал от 1 млн. перални машини за европейския пазар.

Заводът ще бъде издигнат на имот от 41 хектара, а цената на строителния план е 125 млн. леи (26,8 млн. евро), съгласно издаденото разрешителното.

Местните управляващи ще обезпечат комунални услуги и достъп до пътя на новото звено. Стратегията за развиване на града за младежко обучение и основаване на нови индустриални и жилищни региони също ще се концентрира върху тази инвестиция, сподели кметът на Симерия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР