Германската група Aurubis AG е подписала договор за придобиването на

...
Германската група Aurubis AG е подписала договор за придобиването на
Коментари Харесай

Aurubis купува белгийско-испанската Metallo срещу €380 милиона

Германската група Aurubis AG е подписала контракт за придобиването на белгийско-испанската Megallo Group, оповестиха от компанията. Сделката ще бъде финансирана без нарастване на капитала. Приключването й е обект на утвърждение от антитръстовите органи на Европейски Съюз и се чака да края на годината.

Metallo е софтуерен водач в преработването и рафинирането, профилиран в извличането на цветни метали от сложни материали с по-ниско железно наличие. През финансовата 2018 година групата е генерирала доходи от към един милиард евро.

Придобиването на белгийско-испанската група Metallo ускорява портфолиото на Aurubis, изключително в основните метали мед, никел, калай, цинк и олово. Сделката е в синхрон с капиталовия план " Комплексна металургия на бъдещето " (Future Complex Metallurgy), посредством който Aurubis ще преработва по-голям размер комплицирани първични материали.

Бизнес моделът на Metallo е " без боклуци ": преправяне на материалите в артикули, които се връщат още веднъж в цикъла на ползване. Това ще усили приноса на Aurubis към устойчивостта и кръговата стопанска система.

" Благодарение на трендове като електронна подвижност, интелигентни домове, цифровизация и възобновими енергийни източници, количеството и сложността на вторичните първични материали ще се усилят. Експертизата на Metallo и тяхното характерно ноу-хау в металургията обезпечават чудесно допълнение към преимуществата на Aurubis, споделя Юрген Шахлер, основен изпълнителен шеф на групата.

Групата Metallo има 530 чиновници в индустриални звена в Белгия и Испания. Компанията, учредена през 1919 година, създава процеси за преработване на мед, калай и олово от комплицирани първични материали с ниско наличие на метали и влага в новаторски технологии за произвеждане с нулев боклук.

Aurubis e водеща интернационална група за произвеждане на цветни метали и най-големият преработвател на мед в света. " Аурубис България ", част от групата, стопанисва медодобивния цех в Средногорието и е втората по величина компания в България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР