Германската футболна федерация отправи критика към футболистите Месут Йозил и

...
Германската футболна федерация отправи критика към футболистите Месут Йозил и
Коментари Харесай

В Германия критикуват футболисти заради снимки с Ердоган

Германската футболна федерация насочи рецензия към футболистите Месут Йозил и Илкай Гюндоган за това, че са театралничили за фотоси с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
 В Германия подлагат на критика футболисти поради фотоси с Ердоган БГНЕС
Двамата родени в германия играчи, които са от турски генезис, подариха на Ердоган фланелки на събитие в Лондон. Гюндоган написа на фланелката си: „ На моя почитан президент, с огромно почитание “ .
 В Германия подлагат на критика футболисти поради фотоси с Ердоган БГНЕС
Йозил играе в „ Арсенал “, а Гюндоган – в „ Манчестър “. Двамата играчи се приготвят за международното състезание по футбол, което ще се организира идващия месец в Русия, в което Германия е измежду любимците . Турция не се класира.



Много немски политици също подлагаха на критика двамата футболисти, поставяйки под въпрос тяхната преданост към немските демократични полезности.



“Футблолът и Германската футболна федерация пазят полезности, които не са спазвани в задоволителна степен от господин Ердоган “, разяснява президентът на федерацията Райнхард Гриндел.



„ Поради това не е добре, че играчи в националния ни тим са се оставили да бъдат манипулирани за неговата предизборна акция. Правейки това, нашите играчи несъмнено не са помогнали на работата на федерацията за интеграция “, добави той.

“Нито един от тях двамата не е наясно със символичната стойност на на тази фотография , само че е ясно, че не са прави и ще приказваме с тях за това “, сподели шефът на организацията Оливер Бирхоф.

Ердоган сега е в предизборна акция . В младостта си, преди да влезе в политиката, той е играл футбол за истанбулския тим „ Касъмпаша “, напомня Би Би Си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР