Германската футболна федерация очаква ново разкритие за аферата около Мондиал

...
Германската футболна федерация очаква ново разкритие за аферата около Мондиал
Коментари Харесай

Шефът на футбола в Германия: Много близо сме до ново разкритие в аферата на Мондиал 2006

Германската футболна федерация чака ново разобличаване за аферата към Мондиал 2006 година, съгласно нейния президент Фриц Келер.

" Ще има нещо ново. Но ние продължаваме да молим към всички, които могат да допринесат с нещо за изясняването на обстановката, да вземат участие ", сподели Келер пред " DPA ".

Той добави, че е време " да премахнем последната сянка от тази 2006 година, този фарс на немския футбол. Всички доста се надяваме, че ще успеем. Както ми споделиха, сме доста близо ".

Аферата се концентрира върху заплащане в размер на 6,7 милиона евро, което основният уредник на Световната купа Франц Бекенбауер получи от някогашния началник на " Adidas " Робърт Луис-Драйфус през 2002 година, пари, които попаднаха в сметка, следена от в този момент опозорения някогашен футболен служител Мохамед Бин Хамам от Катар.

Парите бяха върнати на Луис-Драйфус през 2005 година от сметка на Германската футболна федерация посредством ръководещия орган ФИФА.

Целта на заплащането към момента е неразбираема. Разкриването на аферата докара до рухването на тогавашния президент на Волфганг Ниерсбах, а следствие от консултантите от " Freshfields " също не даде никакви разкрития.

Келер сподели, че в предишното са " позволени огромни неточности " и неотдавна " Sueddeutsche Zeitung " заяви, че казусът е поверен на криминалисти от берлинска детективска организация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР