Германската футболна Бундеслига най-вероятно ще остане без запалянковци до края

...
Германската футболна Бундеслига най-вероятно ще остане без запалянковци до края
Коментари Харесай

Меркел разби надеждите на запалянковците в Германия

Германската футболна Бундеслига най-вероятно ще остане без ентусиасти до края на календарната година, откакто Ангела Меркел разгласи възбрана за посещаване на огромни мероприятия до 31 декември. Това се случи след среща сред немския канцлер и 16 районни управници, които разискаха ограниченията против възходящия брой на инфектирани с COVID-19 в страната.

Спортът не бе най-важната точка на полемиката, само че той попадна в графата със забрани за визити на мероприятия, където хигиената и следенето на инфектираните не могат да бъдат обезпечени.

Първоначално възбраната важеше до 31 октомври, само че тя бе продължена с още два месеца.

Щабовете на министър председателите на провинциите в Германия пък ще образуват работна група, която ще следи разпространяването на заболяването и ще рапортуват до края на октомври дали е допустимо тук-там възбраната за посещаване на игрища да отпадне отчасти.

Баварският министър председател Маркус Зьодер се съгласи със здравния министър Йенс Шпан, че обществото ще получи " неверен сигнал ", в случай че се позволен почитатели по трибуните до края на годината.

Германия има 240 420 доказани случая на ковид, а смъртните са 9290.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР