Германската федерална прокуратура заяви, че приема сериозно твърдението на жена

...
Германската федерална прокуратура заяви, че приема сериозно твърдението на жена
Коментари Харесай

Язидка твърди, че е срещнала похитителя си от Ислямска държава в Германия

Германската федерална прокуратура съобщи, че приема съществено изказванието на жена от близкоизточното малцинство язиди, че е видяла някогашния си грабител от " Ислямска страна " в Германия, само че е нужна повече информация за идентифицирането му, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителката на прокуратурата Франке Кьолер съобщи, че показанията на дамата пред управляващите не са били задоволително точни, а когато бил изработен опит за приемане на спомагателна информация се открило, че язидката е напуснала страната, предава Българска телеграфна агенция

19-годишната Ашуак Хаджи Хами съобщи за АП, че е била бита и изнасилвана в Ирак от войник на ИД, прочут като Абу Хумам, само че чието същинско име съгласно нея е Мохамед Рашид. След като избягала от Ирак тя твърди, че го е срещнала в Германия през 2016 година и още веднъж през февруари тази година в югозападния град Швебиш Гмюнд. Тя съобщила за това в полицията, само че от боязън за сигурността си се върнала в Ирак през юни.

Интервюто на Хами с АП е направено в бежански лагер покрай Шехан в Иракски Кюрдистан.

Случаят с Хами излезе на първи страници тази седмица след разкритията й пред иракско-кюрдския новинарски уебсайт basnews, че се е върнала в Ирак, тъй като се е страхувала, че похитителят й може да я нападне и в Германия. Някои мнения в задгранични медии намекнаха, че немските управляващи не са били склонни да реагират на сигналите на язидката, отбелязва АП.

Кьолер съобщи, че прокуратурата желае да беседва още веднъж с дамата, в случай че тя се върне в Германия, и отхвърли намеците, че немските управляващи не са показали интерес към случая. Тя съобщи, че въпреки и този случай да е сложен за следствие, ще бъдат взети ограничения, в случай че се даде спомагателна информация. За задачата Хами би трябвало да се върне в Германия, което тя има законна опция да направи, акцентира Кьолер.

" Нашите пълномощия свършват на немската граница ", означи тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР