Германската федерална полиция предупреди депутати, че турското разузнаване може да

...
Германската федерална полиция предупреди депутати, че турското разузнаване може да
Коментари Харесай

Германски депутати били предупредени, че може да ги шпионира Турция

Германската федерална полиция предизвести депутати, че турското разузнаване може да ги шпионира и е допустимо турски националисти да съставляват опасност за тях, заяви немският в. " Велт ", представен от Ройтерс.

Съобщенията може да изложат на в допълнение напрежение към този момент обтегнатите връзки сред Германия и Турция, които са на разнообразни позиции по редица проблеми, показва Българска телеграфна агенция.

" През последните седмици федералната полиция е провела по този начин наречените " полемики за сигурността " с няколко депутати ", оповестява в. " Велт ". " Съобщава се, че полемиките са се фокусирали върху допустимо наблюдаване от страна на турското разузнаване и опасения за сигурността, произлизащи от турски националисти ".

Засега няма коментар от централата на немската федерална полиция.

Дениз Юджел - сътрудник на в. " Велт ", продължава да е в турски арест от февруари и е упрекнат в шпионаж. Пет огромни групи от Европейския парламент през днешния ден изпратиха взаимно писмо до турския президент Реджеп Тайип Ердоган, в което го приканват за освобождението на Юджел, съобщи ДПА.

Дениз Юджел би трябвало да бъде освободен. Не може да става по този начин, че публицист, който просто прави работата си, е незаслужено упрекнат в тероризъм и е вкаран зад решетките. Също по този начин би трябвало да се намерения и за многочислените му сътрудници. Журналистите би трябвало да могат да осведомят свободно и без боязън, се споделя в писмото на евродепутатите.

Писмото бе подписано от ръководителите на най-големите групи в Екологичен потенциал: Европейската национална партия, Социалистите и демократите, Европейските консерватори и реформатори, Алианса на либералите и демократите за Европа и Зелените.

Ердоган е наричал Юджел, който е с немско и турско поданство, " терорист " и " сътрудник ", напомня ДПА. Евродепутатите приканиха Ердоган да зачита върховенството на закона и подлагаха на критика закриването на близо 200 медии и арестите на над двеста публицисти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР