Германската дискаунт верига TEDi отваря първи магазин в БългарияГермански дискаунт

...
Германската дискаунт верига TEDi отваря първи магазин в БългарияГермански дискаунт
Коментари Харесай

Новините от седмицата: Нова дискаунт верига в България; Надежда за български газ

Германската дискаунт верига TEDi отваря първи магазин в България
Германски дискаунт вериги не престават да навлизат на българския пазар. След като преди три години KiK разгласи огромната си агресия у нас, в този момент още един бранд на дистрибуторския колос Tengelmann ще отвори обект в страната. Става въпрос за немската верига TEDi, която на 9 март ще открие първия си магазин в „ Перник плаза “.
Незаконното преустрояване на жилища заплашва цели градове
Понякога даже стени, които не са носещи, могат да оказват помощ при земетресение, тъй че постройката да оцелее, разяснява инж. Марин Гергов, ръководител на Камара на инженерите в капиталовото планиране (КИИП). Той взе присъединяване във втория епизод на подкаста на Economic.bg „ Едно мислено “.
България няма да има нов рекламен клип за Лято 2023
Липсата на нов бюджет за тази година и политическата неангажираност за бранш „ Туризъм “ пречат на неговото пълноценно развиване, описа в особено изявление за Economic.bg служебния отраслов министър Илин Димитров.
Близо 50% от всички административни услуги към този момент са налични електронно
Новите технологии и дигитализацията с невиждана скорост трансформират работните процеси в цялата администрация, описа в изявление за Economic.bg Георги Тодоров, министър на електронното ръководство.
„ Няма да е елементарно “: Без политическа консолидация еврото в България ще е мираж
Предстоящата работа на България по пътя към еврозоната няма да бъде лесна. Нужна е както политическа, по този начин и фискална консолидация, с цел да успее страната да смени националната си валута с европейската. Около това мнение се сплотиха президентът Румен Радев и гуверньорът на Българската национална банка Димитър Радев по време на форума „ България по пътя към еврото “ в София – първата държавна конференция, която има за цел да подчертае позитивите на присъединението на България към европейския валутен съюз.
Кои са плюсовете и минусите от приемането на еврото съгласно ChatGPT
Приемането на еврото в България се отсрочва най-малко с една година – до 1 януари 2025-та. Новината се одобри нееднозначно в България, защото обществото е мощно разграничено и по тази тематика. Бизнесът и икономистите са безапелационни, че изгодите са неимоверно повече по отношение на минусите на единната валута. От друга страна необятната маса от жителите са скептични, като тяхното съмнение се подхранва от пропагандни и погрешни изказвания на проруските партии в България, като „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. И до момента в който двата лагера „ водят война “ между тях, ние взехме решение да попитаме все по-популярния, и може би по-безпристрастен, чатбот ChatGPT кои са преимуществата и минусите за България от приемането на еврото.
Близо до турското находище: Total с нова вяра за български газ
Повече от 10 години западни компании изследват българската черноморска зона за съществуване на находища от природен газ, само че до момента сходни открития наподобяват по-скоро като фантазия. През последните месеци обаче се появяват някакви нови очаквания, които се базират на откритията край Румъния и Турция.
Новият шеф на „ Ел Би Булгарикум “ подписва решения, без да ги чете
Новият шеф на държавното млекопреработвателно дружество „ Ел Би Булгарикум “ Владимир Русев описа, че като член на Съвета на шефовете, назначен от януари месец тази година, е дал подобен заем на доверие на уволнения през вчерашния ден шеф Николай Маринов, че даже не е чел предложенията за промяна на доставчика на суровина и придобиването на коли, а непосредствено е дал своя вот " За ". Това се е случило на първото съвещание на новия Борд на шефовете на 7 януари.
„ На опашка за парцел “: Какви са настройките на българите при покупка на жилище?
„ Моят дом е моята цитадела “. В логиката на психиката на българите е заложено желанието и устрема да закупят личен парцел. Това го потвърждава и статистика на Евростат от есента на 2022 година, съгласно която България е на трето място в Европейския съюз по брой хора, които живеят в лични парцели. За да достигнеш до най-хубавата договорка (което е изцяло субективно понятие), е значимо да си наясно с повода, заради която купуваш. Да знаеш какво търсиш и добре да си пресметнал всички разноски.
Стъкларският цех „ Рубин “ възнамерява 100 млн. лева инвестиция
„ Глас контрибюшън “, която е притежател на стъкларския цех „ Рубин “ в Плевен, възнамерява инвестиция от над 100 млн. лева в предприятието. Новината бе обявена от кмета на града Георг Спартански. Новата инвестиция планува построяването на 300-тонна пещ от немските компании Nikolaus Sorg GmbH&Co.KGc, Sorg Feuerungsbau und Service GmbH и Excelsius Global Services GmbH.
„ Пашабахче “ модернизира стъкларския цех в Търговище с 28 млн. лева
Производителят на домашен произведения от стъкло „ Пашабахче България “ ще влага 28.5 млн. лева в завода си в Търговище. Това стана ясно от среща на служебния министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев с прокуристи на сдружението Хасан Шабанов и Нурал Хюсеин, на която компанията получи документ за инвестиция клас „ А “.
От класната стая до цифровата промишленост: Пътят до триумфа на един 31-годишен търновец
Вдъхновяващите истории за триумфа са на всички места към нас и точно те внасят позитивизъм в живота ни. Такава е и историята на Александър Иванов, изпълнителен шеф на цифрова организация. Той е образец за младеж и бизнесмен, който съумява да извърви нелекия път до мястото, където е сега. Със мощ, с воля, с готовност за развиване.
Българска платформа свързва заведения за хранене с производители в Люксембург
Първата българска платформа, която свързва производители, търговци и заведения за хранене, ще излезе на интернационалния пазар до края на годината. Първите стъпки са навлизане в Люксембург, а идващите цели са Гърция и Турция.
Първото в България споделено работно място за родители
Work&Play MaMaYo е първото споделено място за работа с грижа за деца в страната. Там са решили да предложат на клиентите си това, което самите те, като родители на три деца, постоянно са търсили – а точно грижа за детето Ви, до момента в който работите.
Знаете ли какво е „ мрачен “ туризъм? Има го и в България
Dark Tourism (бел. ред. – „ мрачен “ туризъм), или Disaster Tourism (туризъм на бедствията), са понятия, които разказват тип туризъм, при който се посещават места, неотдавна претърпели някакво естествено злополучие – земетресение, вихър, наводняване, експлоадиране на вулкан и така нататък или злополучие, провокирано съзнателно или от човешка неточност – пожар, повреда, война, терористичен акт.
Приходите на Dundee от златодобив в България се свиват през 2022 година
Приходите на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals от активността ѝ в България надвишават 433 млн. $ през 2022 година По-голямата част от приходите – към 272 млн. $ – са генерирани в медно-златната мина „ Челопеч “, която съумя да усили размера на добитото злато. Останалите малко над 162 млн. $ са по линия на мината „ Ада тепе “ край Крумовград, излиза наяве от финансовия доклад на компанията.
Бизнесът в България би трябвало да е подготвен за края на евтиния труд
България има потребност от качествено обучение и смяна на манталитета в посока просвета и нововъведения, с цел да бъдат реализирани триумфи в новия свят, който занапред стартира да се оформя. За да бъде на картата след 10, 20 или 30 години, България би трябвало да промени формулата си и да се концентрира повече върху качеството и науката. Около това мнение се сплотиха лекторите на тазгодишното издание Innovation Explorer Forum.
„ Най-бързата борса в света “: Как пазарът BEAM среща нововъведенията в България
За първите близо две години от своето битие пазарът за напредък BEAM на Българската фондова борса даде „ летящ старт “ на 14 дребни, само че новаторски български сдружения. Така за малко под 2 години приблизително доходността на пазара доближава към днешна дата към 14%, като за някои от листнатите на BEAM компании доходността надвишава даже 100%. И това в обстановка, при която интернационалните тържища паднаха с 15 – 16% за същия интервал. Това описа изпълнителният шеф на Българската фондова борса Маню Моравенов по време на тазгодишното издание на Innovation Explorer Forum.
Съдът пусна процедурата за медицинските хеликоптери
България е крачка по-близо до това да се снабди с медицински хеликоптери. Върховният административен съд (ВАС) удостовери, че жалбата на американската „ Бел Текстрон Инк. “ против процедурата по директно договаряне на Министерството на здравеопазването е несъстоятелна.
Окончателно: Софиянци отново ще имат месечни карти за една линия
Софиянци още веднъж ще могат да пътуват в градския превоз с месечни карти за една линия, а санкцията за валидация отпада. Промените бяха гласувани през днешния ден на сесия на Столичния общински съвет. По време на разискванията огромни разногласия за връщането на картите нямаше, само че се породиха такива по отношение на отпадането на санкцията за валидация.
Продажбите на електрически коли в България порастват с 50%
През януари 2023 година продажбите на нови електрически коли в България нарастват с 50% по отношение на същия месец на 2022 година, само че все пак най-предпочитани остават бензиновите и дизелови коли – тренд, който продължи през цялата 2022 година Тенденцията обаче не се следи единствено в България, а е обща и за целия Европейски съюз, сочат данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA). Продажбите на нови коли у нас скачат с 9.8% през януари 2023 година по отношение на година по-рано, като общите бройки доближават 2 227. 
Шотландска компания създаде 50 GWh сила от приливи
Нововъзникващият бранш на силата от приливи и отливи наподобява е направил още една крачка напред. Фирма със седалище в Единбург разгласи, че нейният план е постигнал произвеждане на 50 гигаватчаса електрическа енергия.
Как ASML се трансформира в най-ценната софтуерна компания в Европа?
В южната част на Нидерландия има цех, който извън наподобява като елементарна фирмена постройка с доста стъкло и стомана. Той обаче е благосъстоятелност на ASML, а машините, които се създават там, са всичко друго, само че не и елементарни. Всъщност, технологията е толкоз усъвършенствана и толкоз търсена, че ASML се трансформира в най-ценната софтуерна компания в Европа, написа BBC.
Поглед в предишното: „ Джеймс Уеб “ прекатурна науката за Вселената
Освен за всичко друго, астрономите употребяват галактическия телескоп " Джеймс Уеб ", с цел да се върнат обратно във времето до първите дни на Вселената. И откриват нещо ненадейно. Космическата обсерватория е разкрила шест огромни галактики, които са съществували сред 500 и 700 милиона години след Големия гърмеж, основал Вселената. Според ново проучване, оповестено в сряда в списание Nature и представено от CNN, откритието " изцяло прекатурва съществуващите теории за произхода на галактиките ".
Докато целият свят го слуша: Путин разгласи, че продължава войната си
Докато целият свят го слушаше, Владимир Путин употребява момента още веднъж да упрекна Украйна и Запада за започнатата от самия него война в Европа и даде обещание да я продължи, до момента в който не реализира задачите си. Днес съветският президент направи първото си огромно послание към нацията, година след нахлуването в Украйна. Изненадващо обаче предаването на речта беше прекратено заради механически проблеми.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР