Германската държавна банка за развитие Ка еф Ве ( KfW)

...
Германската държавна банка за развитие Ка еф Ве ( KfW)
Коментари Харесай

Германската държавна банка за развитие може да изгуби 100 милиона евро от фалита на Уайъркард

Германската държавна банка за развиване Ка еф Ве ( KfW) може да изгуби 100 милиона евро (112,17 милиона долара), откакто компанията за електронни заплащания Уайъркард (Wirecard) разгласи банкрут, заяви през днешния ден представител на банката, представен от Българска телеграфна агенция.

Подразделението на Ка еф Ве Ипекс банк (Ipex Bank) е отпуснало сумата на Уайъркард преди две години, заяви пръв вестник "Бьорзен цайтунг ".

Немска банка с негативни лихви за огромните депозити

Средствата са били изцяло изтеглени, само че не са били хеджирани от Ипекс, удостовери през днешния ден представител на Ка еф Ве. Ипекс хвърли 100 милиона евро в огъня, сподели представителят, поискал анонимност.

Уайъркард разгласи банкрут в четвъртък, като дължи на кредитори близо 4 милиарда $, с което заформя един от най-големите корпоративни кавги в Германия.

Германският регулатор БаФин е подложен на критика в страната и чужбина, че не е забелязал по-рано казуса. Скандалът с Уайъркард се развихри в средата на месеца. След одит стана ясно, че в сметките на компанията липсват 1,9 милиарда евро, които преди са били във финансовите доклади на компанията като активи.

Според прокурори сумата изобщо не е съществувала, а е била вписвана в докладите, с цел да заблуди вложителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР