Германската биотехнологична фирма CureVac набра първите участници във фаза 2б/3

...
Германската биотехнологична фирма CureVac набра първите участници във фаза 2б/3
Коментари Харесай

CureVac започва мащабни изпитания на COVID-ваксината си

Германската биотехнологична компания CureVac набра първите участници във фаза 2б/3 от клиничните тествания на имунизацията си против COVID-19.

Тестването, нужно за следващо регулаторно утвърждение, ще оцени сигурността и ефикасността на препарата измежду възрастните и се чака в него да се включат над 35 хиляди души от Европа и Латинска Америка, съобщи CNCB.

От компанията означиха, че проучването цели да показва ефикасността на имунизацията и да предотврати от умерени до тежки доказани случаи на COVID-19 измежду участниците, които в никакъв случай не са били инфектирани с вируса.

„ Данните за клиничната сигурност и имуногенност, реализирани досега, наподобяват обещаващи и се надяваме, че ова изследване ще продължи да показва въздействието на технологията с осведомително РНК и нашата ваксина за предварителна защита на COVID-19 “, сподели основният изпълнителен шеф Франц-Вернер Хаас.

Препаратът на CureVac е един от трите, подкрепени от немското държавно управление с общо 750 млн. евро. От него Европейската комисия към този момент е поръчала 405 млн. дози.

Фаза 2а от тестванията на имунизацията стартира в края на септември и в нея участваха общо 690 здрави пациенти от Перу и Панама в две групи – от 18 до 60-годишна възраст и такива над 61 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР