Германската банка Дойче банк (Deutsche Bank) планира да налее най-малко

...
Германската банка Дойче банк (Deutsche Bank) планира да налее най-малко
Коментари Харесай

Дойче банк предвижда 200 милиарда евро за устойчиви инвестиции до 2025 година

Германската банка Дойче банк (Deutsche Bank) възнамерява да налее минимум 200 милиарда евро (216,8 милиарда долара) в така наречен стабилно финансиране и вложения до 2025 година. Това е първата й публично оповестена такава цел, осведоми Ройтерс.

Средствата ще включват заеми, обезпечени от банката, облигации, пласирани от името на клиенти, и активи, ръководени от частното банково подразделени, само че не и ръководените от фондовото поделение Де Ве Ес (DWS), уточни финансовата институция в известие нощес.

Това е следващият проект, показан от водеща международна кредитна институция, който показва ангажимент към устойчивите вложения, защото нараства натискът върху банките да поддържат международно контрактувания преход към нисковъглеродна, щадяща екологията стопанска система.

Дойче банк чака стесняване на английската стопанска система с 6,5% през 2020 година

Държавите в Европа и другаде също се стремят устойчивите вложения да бъдат в основата на проектите за икономическо възобновяване след пандемията от Ковид-19.

Банката ще регистрира всяка година напредъка си и ще показа повече детайлности по дефиницията си за стабилно финансиране до края на второто тримесечие тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР