Германската автомобилостроителна компания Фолксваген (Volkswagen) обяви планове да увеличи използването

...
Германската автомобилостроителна компания Фолксваген (Volkswagen) обяви планове да увеличи използването
Коментари Харесай

Фолксваген ще разчита повече на местни доставчици на части на китайския пазар

Германската автомобилостроителна компания " Фолксваген " (Volkswagen) разгласи проекти да усили потреблението на китайски снабдители на части в мощно конкурентния пазар на електрически коли в Китай в опит да понижи разноските си, съобщи Ройтерс.

Европейската корпорация се стреми към произвеждане на коли " в Китай, за Китай ", съобщи Ралф Брандстатер, член на борда на " Фолксваген ", отговарящ за Китай, по време на посещаване в източния китайски град Хъфей.

" Стремим се към самостоятелна, контролируема верига на цената ", сподели още Брандстатер.

Преминаването към китайски снабдители на локалния пазар също би помогнало на " Фолксваген " да се изолира от евентуални проблеми на пазара, свързани с импорт или експорт, в това число интернационалните наказания, произлизащи от огромни рецесии като войната в Украйна.

Според Брандстатер основаната във Волфсбург компания желае да създава модулни електрически транспортни средства и компактни електрически возила (пътнически транспортни средства, захранвани с акумулатори, с ниска оптималната скорост, NEV – бел. ред.) " в Китай, за Китай ".

Германската компания възнамерява да реалокира създаването на автомобилни съставни елементи от Германия в Хъфей, с цел да понижи разноските и периодите.

" Убедихме се, че не можете да извършите това от 8000 километра разстояние и с шест часа часова разлика ", сподели Маркус Хафкемайер, управител във " Фолксваген ", отговарящ за проучванията и развиването в Хъфей.

Въпреки че " Фолксваген " е водещ производител на коли с мотори с вътрешно горене в Китай, компанията изостава от локалните китайски съперници в продажбите на електрически транспортни средства.

Междувременно в изявление за в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг ", представено от Ройтерс, основният изпълнителен шеф на компанията Оливър Блуме съобщи, че " Фолксваген " възнамерява да се възползва от положените старания за понижаване на разноските на своите марки още през 2024 година Мерките се възнамерява да донесат близо 10 милиарда евро през идващите няколко години.

Блуме сподели още, че " 2025 година ще бъде предизвикателна година от икономическа позиция ", само че и че се надява компанията да се стабилизира през годината, преди да се " изстреля нагоре " през 2025 година, отбелязва Българска телеграфна агенция

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР