Германската автомобилна индустрия най-накрая ще получи това, което самата тя

...
Германската автомобилна индустрия най-накрая ще получи това, което самата тя
Коментари Харесай

Германия ще има своя гигафабрика. И тя ще е в пъти по-голяма от тази на Tesla

Германската автомобилна промишленост най-сетне ще получи това, което самата тя не можеше да основе сама: CATL, най-големият в света производител на акумулатори за електрически автомобили, усили доста планувания потенциал на първата си европейска фабрика, която ще бъде издигната в източна Германия.

CATL желае да усили производството надалеч над първичната си цел и да я реализира още през 2022 г, споделя Матиас Центграф, шеф за Европа, представен от Handelsblatt. Настоящият проект гласи, че първата стъпка ще бъде 11 гигаватчаса, а до 2026 година потенциалът да стане трицифрен.

Това ще направи немската фабрика по-голяма даже от " Гигафабриката " на Tesla, която има общ потенциал от 20 гигаватчаса. Заводът в щата Невада, ръководен дружно с японската Panasonic, ще усили производството на годишна база до 35 гигаватчаса.

Германските автомобилни производители VW, BMW и Mercedes, както и техните снабдители, не влагат задоволително в технолигията. Bosch, най-големият производител на съставни елементи, се отхвърли от построяването на личен цех за акумулатори поради високите разноски за инвестицията. Усилията на Европейски Съюз за основаването на евроалианс прогресират прекомерно постепенно.
 Меркел: Германските автопроизводители обмислят фабрики за акумулатори в Европа
Меркел: Германските автопроизводители обмислят фабрики за акумулатори в Европа

Старият континент изостава към този момент

CATL, или Contemporary Amperex Technology Ltd, чака голям напредък на пазара на електрически автомобили в Европа поради новите ограничавания на Европейски Съюз за замърсяването на въздуха, които ще влязат в действие от 2030 година

Средните излъчвания от гамата коли на всеки производител би трябвало да са със 37,5 % по-ниски през 2030 година по отношение на равнищата от 2021 година - предел, който наподобява неосъществим, в случай че се разчита единствено на стандартни коли с мотори с вътрешно горене. Затова производителите забързват стартирането на електрически модели и ще имат потребност от акумулатори.

BMW възнамерява да получи акумулатори от CATL на стойност €4 милиарда през идващите няколко години и към €1,5 милиарда от тях ще дойдат от завода в Германия. Миналата година VW пък подписа контракти за акумулатори на стойност €48 милиарда с CATL, LG Chem и Samsung SDI.

CATL съумя да получи лидерската позиция в конкурентния пазар за едвам седем години, изпреварвайки Panasonic през 2018 година Китайската компания съумява да завоюва и от държавната поддръжка вкъщи.

Според Центграф фактът, че първият цех за акумулатори в Германия ще бъде издигнат от китайска компания отразява събитието, че никое локално сдружение " не смее да го направи ".

Първата копка на завода ще бъде тази пролет, а производството ще стартира през 2021.
 Китайската CATL сътвори трима нови милиардери за 2 дни
Китайски софтуерен колос сътвори трима нови милиардери за 2 дни

Акциите на компанията не стопират да се покачват
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР