Германската авиокомпания Луфтханза ще анулира повече от 800 полета във

...
Германската авиокомпания Луфтханза ще анулира повече от 800 полета във
Коментари Харесай

Стачка отменя половината полети на „Луфтханза“ утре, засяга и летище "София"


Германската самолетна компания " Луфтханза " ще анулира повече от 800 полета във вторник, защото огромна част от чиновниците й стартират стачка за по-голямо възнаграждение. Поради ефикасния митинг " Луфтханза би трябвало да анулира повече от 800 от плануваните си за на следващия ден 1600 полета, в това число 58 за дълги дистанции ", се споделя в изказване на групата, добавяйки, че към 90 000 пасажери ще бъдат наранени. Услугите ще се върнат към естественото в сряда след стачката, по време на която групи чиновници като спомагателен личен състав и пожарникари на летището ще излязат от работа сред 05:00 и 18:00 локално време, прибавят от " Луфтханза ", представени от БГНЕС, съобщи Нова ТВ.

От летището във Франкфурт, което в най-голямото в Германия, предизвестиха на своя уеб страница за " обилни закъснения и отменяне на полети ", засягащи доста самолетни компании. Като поучават пасажерите да ревизират с техния транспортьор още преди отпътуването дали полетът им ще се състои. Временната " предупредителна стачка " ще засегне и летища в Мюнхен, Кьолн и Бремен, както и локален превоз, детски градини, събиране на боклуци и лечебни заведения в няколко провинции като столицата Берлин, Бавария или Северен Рейн-Вестфалия.

Стачката ще засегне и полети до и от летище „ София “. Според оповестената все още информация на уеб страницата на аерогарата има един анулиран полет. Става въпрос за LH1430 от Франкфурт, който е трябвало да кацне в София в 18:15 ч. на следващия ден. Няма да се състои и противоположният полет до Франкфурт LH1431, който по разписание би трябвало да излети в 19:00 ч.

От главния синдикат " Верди " обявиха, че договарянията сред 10 и 13 април имат за цел да усилят натиска върху работодателите, с цел да " дадат на служащите от обществения бранш дял в положителното икономическо показване " в най-голямата европейска стопанска система. Представителите на служащите от „ Верди ”, сдружението на учителите GEW и федерацията на държавните чиновници DBB желаят 6% нарастване на заплатите или най-малко с 200 евро за 2,3 милиона души, работещи за федералните и локални държавни управления в Германия. Те бяха окуражени от триумфа на мощния металургичен съюз IG Metall, който завоюва 4.3% нарастване на заплатите. Последният кръг от диалози сред синдикатите от обществения бранш и техните работодатели е плануван за 15-16 април.

" Предупредителните стачки ", които траят по няколко часа, са обичайно загряване на договарянията за заплати в Германия. Ако договарянията се провалят, синдикатите могат да прибегнат до по-агресивни, по-дълготрайни типове стачки.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР