Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) обяви, че отменя още 2000 полета,

...
Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) обяви, че отменя още 2000 полета,
Коментари Харесай

Луфтханза отменя още 2000 полета

Германската самолетна компания " Луфтханза " (Lufthansa) разгласи, че анулира още 2000 полета, планувани за осъществяване през лятото от летищата във Франкфурт и Мюнхен, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Като аргументи за анулацията се сочат продължаващия дефицит на личен състав, планувани протестни дейности и проблемите, създавани от към момента неотшумялата изцяло пандемия.

" Луфтханза " прави всичко допустимо, с цел да извършва полетите си и наема спомагателен личен състав, където това е допустимо. Но планувани стачки, метеорологични аномалии и, в частност, повишението на случаите на коронавирусна зараза основават допълните проблеми на системата ", се показва в особено изказване на компанията, представено от в. " Билд ".

Отменените полети са в допълнение на към този момент анулираните 770 за интервала 8-14 юли. Те са били планувани най-много за извънредно натоварените следобедни и вечерни интервали.

Въпреки проблемите с личния състав и многото анулирани полети, летището във Франкфурт заяви, че през юни е било налице нарастване на пътникопотока, предава ДПА.

През най-голямото немско летище са минали към 5 милиона души, което е с 400 000 повече, в сравнение с през май, сочат данни на оператора " Фрапорт " (Fraport).

Това е най-големият брой пасажери, регистриран на летището от началото на пандемията. Увеличението е със 181 на 100 по отношение на юни 2021 година, само че в същото време с 24 на 100 под равнищата от юни 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР