Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) и подразделението й Суис (Swiss) ще

...
Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) и подразделението й Суис (Swiss) ще
Коментари Харесай

Луфтханза ще лети с екогориво от Сан Франциско

Германската самолетна компания Луфтханза (Lufthansa) и подразделението й Суис (Swiss) ще получават в бъдеще щадящо природата гориво на летището в Сан Франциско за полетите си към Франкфурт, Мюнхен и Цюрих, съобщи ДПА.
Енергийната компания Шел (Shell) и американската компания за доставка на биогориво Уърлд енърджи (World Energy) реализираха съглашение за дълготрайно съдействие за снабдяване на екологично гориво, заяви през днешния ден Шел, показва Българска телеграфна агенция.
Договорът с Луфтханза груп за Сан Франциско, който планува размер от 3,8 милиона литра, е един от най-значимите в международен мащаб за доставка на щадящо природата гориво, отбелязва Шел.
Доставките ще понижат въглеродните излъчвания на Луфтханза при междуконтиненталните полети, уточни енергийната компания в известие.
Екологичното гориво се създава от селскостопански отпадъчни мазнини и масла в рафинерия на Уърлд енърджи в Калифорния. Продуктът се смесва с до 30 % обичайно самолетно гориво.
Делът на авиотранспорта в международните въглеводородни излъчвания е малко под 3 % и секторът към този момент има усложнения да понижи въглеродния си отпечатък
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР