Германската авиокомпания Lufthansa заяви, че харчи по 800 млн. евро

...
Германската авиокомпания Lufthansa заяви, че харчи по 800 млн. евро
Коментари Харесай

Lufthansa харчи по 800 млн. евро месечно от резервите си, нуждае се от спешна финансова помощ

Германската самолетна компания Lufthansa съобщи, че харчи по 800 млн. евро месечно от запасите си, с цел да поддържа приземените си самолети и да покрие фирмените разноски и се нуждае от " незабавна " финансова помощ от държавното управление.

Компанията предизвести, че чака стотици нейни самолети да останат приземени до 2022 година, написа Learnbonds.

Германският авиопревозвач посочи, че се нуждае от бързо инжектиране на пари, до момента в който продължава да договаря евентуален избавителен пакет от 9 милиарда евро с държавното управление на Ангела Меркел.

В свое писмо, бордът на Lufthansa написа, че въпросът по кое време и в каква форма немското държавно управление ще поддържа компанията, става все по-належащ.

И прибавят, че чакат 300 от самолетите им да останат на земята през 2021 година, защото търсенето на полети се възвръща постепенно.

От Lufthansa обявиха още, че чакат флотът им преди рецесията от 760 самолета да намалее със 100 до 2023 година.

Акциите на компанията паднаха с 2%, и се търгуваха на цена от 7,2 евро през миналия ден. Междувременно запасът на компанията е намалял с 53% до момента за тази година, защото пандемията продължава да оказва тежко въздействие върху въздушния превоз.

Изпълнителният шеф на самолетната компания Карстен Спор изясни, че Lufthansa се нуждае от държавна поддръжка, а не от държавно ръководство. Предишни оферти на ръководещите бяха за 25,1% финансов дял на страната в компанията.

Търсенето на самолетни пътувания в Европа понижа с близо 99% поради пандемията и други превозвачи към този момент получиха финансова помощ от локалните управляващи, с цел да преживеят невижданата рецесия.

Френската самолетна компания Air France-KLM да вземем за пример получи 10 милиарда евро от френското и холандското държавно управление, до момента в който испанският транспортьор Iberia получи към 1 милиард $ държавни заеми.

В Съединени американски щати огромните самолетни компании, в това число American Airlines, United, Delta и Southwest, са усвоили 50 милиарда щатски $ от фед, предоставени посредством утвърждението на американския акт CARES за подкрепяне на бизнеса по време на пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР