Германската армия все още не разполага с достатъчно оборудване и

...
Германската армия все още не разполага с достатъчно оборудване и
Коментари Харесай

Германската армия се нуждае от значителни инвестиции

Германската войска към момента не разполага с задоволително съоръжение и личен състав макар, основан след експлоадирането на войната в Украйна, сподели във вторник парламентарният комисар по въоръжените сили Ева Хьогл, представена от Ройтерс.

В годишния си отчет за 2023 година комисар Ева Хьогл сподели, че смяната на политиката е в верния курс. Обществени поръчки, утвърдени от долната камара на Народното събрание на Бундестага, възлизат на 47 милиарда евро в планове за рационализация на армията.

Канцлерът Олаф Шолц разгласи т. нар Zeitenwende ( " Повратен миг " ) , нова епоха на по-активната външна политика, подкрепена от повече военни разноски, на 27 февруари 2022 година, единствено дни след нахлуването на Русия в Украйна.

Като част от Zeitenwende и като първа стъпка за възобновяване на армията след десетилетия на понижени вложения след края на Студената война, Германия сътвори фонда за закупуване на съвременни оръжия и даде обещание да реализира задачата на НАТО

" Въпреки забележителните старания, следва да се каже, че значителните усъвършенствания в личния състав, оборудването и инфраструктурата са към момента са надалеч две години от оповестяване на поврата в политиката , сподели Хьогл.

Тя предизвести, че немската войска е изправена пред " голям проблем с личния състав ", като задачата да бъде повишен броят на бойците до 203 000 до 2031 година от сегашните 181 000 е сложна за реализиране .

" По отношение на оборудването, Бундесверът към момента не е изцяло действен ", добави Хьогл, акцентирайки неналичието на муниции, по-дребни продукти, като очила за нощно виждане, и едро съоръжение като танкове и системи за противовъздушна защита.

Хьогл също се прицели в възстановяване на жилищните пространства на бойците, като сподели, че е нужен кардинално нов метод за справяне с " мухлясалите душове и порутените жилищни пространства ".
 Германия може да вкара още веднъж наложителна наборна работа в армията
Германия може да вкара още веднъж наложителна наборна работа в армията

Промяна в политиката на Берлин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР